Antena Meniu Search
x
LIVE

Inspector antifraudă din Suceava, reţinut pentru luare de mită

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Iaşi anunţă reţinerea pentru 24 de ore a lui Alexandru Rebenciuc, inspector antifraudă din Suceava.

De Redactia Observator la 29.07.2021, 15:50
Inspectorul antifraudă din Suceava ar fi încasat o mită de 1.500 de euro
Inspectorul antifraudă din Suceava ar fi încasat o mită de 1.500 de euro - Profimedia
  • Inspectorul antifraudă din Suceava a fost propus pentru arestare preventivă.

Alexandru Rebenciuc este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni precum luare de mită în formă continuată (două acte materiale), fals intelectual şi abuz în serviciu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză pe Alexandru Rebenciuc, inspector antifraudă în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, cu atribuții și pe raza județului Iași, că ar fi încasat 1.500 de euro de la reprezentantul unei societăţi comerciale pentru a nu lua măsurile care se impun după ce au fost sesizate mai multe nereguli în urma unor controale efectuate la societatea respectivă.

Inspectorul antifraudă, propus pentru arestare preventivă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie propun pentru acest dosar următoarea stare de fapt: "În perioada 12 mai 2021 - 30 iunie 2021, în calitate de inspector antifraudă, inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi pretins și primit pentru sine şi pentru altul sume de bani de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu-l penaliza în contextul în care, cu ocazia a două controale la societatea comercială respectivă, inspectorul ar fi constatat nereguli. Concret, inspectorul fiscal ar fi pretins pentru sine 1.500 de euro din care ar fi primit efectiv, în două tranșe, suma de 1.000 euro, iar pentru colaboratoarea sa ar fi pretins o sumă neprecizată din care ar fi primit 500 de euro.

În contextul controlului fiscal desfășurat, pentru a favoriza societatea comercială, inspectorul ar fi inserat mențiuni nereale referitoare la neregulile identificate și nu a sesizat organele competente, consecința fiind diminuarea semnificativă a obligațiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 lei".

Inspectorul antifraudă urmează să fie prezentat magistraţilor de la Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Justitie » Inspector antifraudă din Suceava, reţinut pentru luare de mită