Antena Meniu Search
x

Inspectori antifraudă din Suceava, trimişi în judecată pentru comiterea mai multor infracţiuni

Doi inspectori antifraudă din Suceava au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni.

de Redactia Observator

la 20.09.2021, 15:15

Inspectorii antifraudă ar fi primit 1.500 de euro, în mai multe tranşe, drept mită
Inspectorii antifraudă ar fi primit 1.500 de euro, în mai multe tranşe, drept mită - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Inspectorii antifraudă ar fi încasat în jur de 1.500 de euro drept mită.

Alexandru Rebenciuc şi Alexandra Evelina Volf sunt inspectorii antifraudă trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cei doi aveau atribuţii şi pe raza judeţului Iaşi, astfel că au fost trimişi în judecată de procurorii DNA din Iaşi.

Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Alexandru Rebenciuc a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu, în timp ce Alexandra Evelina Volf a fost trimisă în judecată în stare de libertate.

Alexandru Rebenciuc este acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată, şi abuz în serviciu, în timp ce Alexandra Evelina Wolf este acuzată de comiterea infracţiunilor de fals intelectual, în formă continuată, şi abuz în serviciu.

Dosarul inspectorilor antifraudă din Suceava, judecat de magistraţii de la Tribunalul Iaşi

Pe acelaşi subiect

Cei doi sunt acuzaţi că au pretins importante sume de bani de la administratorul unei societăţi comerciale astfel încât să nu-l penalizeze pentru neregulile constatate cu ocazia efectuării unor controale la societatea respectivă.

În legătură cu acest caz, procurorii DNA propun următoarea stare de fapt: "În perioada 12 mai 2021 - 30 iunie 2021, în calitatea menționată mai sus, inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi pretins pentru sine și pentru colaboratoarea sa, inculpata Volf Alexandra Evelina, diferite sume de bani de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu-l penaliza pentru neregulile constatate cu ocazia efectuării, de către cei doi inspectori, a unor controale.

În contextul menționat mai sus, pentru a favoriza societatea comercială, cei doi inculpați ar fi inserat în cuprinsul proceselor verbale mențiuni nereale referitoare la neregulile identificate și nu au sesizat organele competente, consecința fiind diminuarea semnificativă a obligațiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată.

Acționând în această manieră a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 lei, reprezentând obligațiile fiscale ce ar fi trebuit calculate și impuse societății controlate, sumă cu care Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.

Pentru „ajutorul” oferit omului de afaceri, inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi primit, în mai multe tranșe, suma totală de 1.500 euro.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de cei doi inculpați".

Dosarul ar urma să fie judecat de magistraţii de la Tribunalul Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Justitie » Inspectori antifraudă din Suceava, trimişi în judecată pentru comiterea mai multor infracţiuni