Antena Meniu Search
x

Video Ministerul Justiției vrea un registru al consumatorilor și traficanților de droguri. Cei înscriși vor trebui să se prezinte la fiecare 3 luni la poliție

Ministrul Justiției vrea ca România să aibă un registru al traficanților şi consumatorilor de droguri. După modelul bazei de date cu agresorii sexuali, registrul va cuprinde informaţii despre toţi cei care vor fi prinşi cu stupefiante, indiferent că vorbim despre şefii reţelelor de trafic sau despre consumatorii ocazionali. În registru nu vor fi menţionaţi însă şi minorii care comit astfel de infracţiuni.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 16.11.2023, 13:34

Vezi și

Cristina Filip, reporter Observator:  "Acest registru va include atât persoanele care au fost condamnate sau sunt cercetate pentru trafic de droguri, cât şi persoanele care sunt prinse consumând droguri de risc şi de mare risc. Odată introduse în acest registru, ele vor fi fotografiate, amprentate şi li se vor preleva probe biologice. De toate aceste verificări se vor ocupa structurile Poliţiei Române. Odată la trei luni, persoanele incluse în acest registru vor trebui să se prezinte la secția de poliție din apropierea domiciliului, să declare adresa la care locuiesc, persoanele cu care intră în contact, locul de muncă și sursele de venit.

În acest registru nu vor intra minorii, potrivit propunerii care a fost depusă în Parlament, asta deși potrivit datelor pe care le au la acest moment procurorii, din cele 1.700 de persoane trimise în judecată în primele 9 luni ale acestui an, 59 sunt minori. Proiectul este acum depus la Senat, urmează să fie pus în dezbatere și dacă va primi un vot favorabil va ajunge în Camera Deputaților care este și for decizional."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Justitie » Ministerul Justiției vrea un registru al consumatorilor și traficanților de droguri. Cei înscriși vor trebui să se prezinte la fiecare 3 luni la poliție