Antena Meniu Search
x

Monica Macovei, condamnată la 6 luni de închisoare cu supendare pentru accidentul din Mangalia. Decizia nu este definitivă

Monica Macovei a fost condamnată, vineri, la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru accidentul de la Mangalia, în urma căruia un motociclist a fost rănit. De asemenea, fostul ministru al Justiţiei va trebui să frecventeze programe de reintegrare socială şi să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Decizia instanţei nu este definitivă.

de Redactia Observator

la 12.04.2024, 19:41

Vezi și

"În baza art. 196 alin. 2 şi 3 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, Condamnă pe inculpata Macovei Monica-Luisa, la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 91 C.pen.

Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani", se arată în minuta Judecătoriei Mangalia. 

Instanţa a decis că pe durata termenului de supraveghere Monica Macovei trebuie să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. 

Monica Macovei, condamnată cu suspendare. Va presta muncă în folosul comunităţii

Pe acelaşi subiect

De asemenea, magistraţii au mai hotărât ca Monica Macovei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Totodată, Monica Macovei este obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 Bucureşti sau în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 Bucureşti. Judecătoria Mangalia a mai decis ca Monica Macovei să plătească cheltuielile judiciare în valoare de 10.000 de lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.  

Fostul ministru al Justiţiei a lovit un motociclist, după ce a intrat pe contrasens, în 2022

Monica Macovei a fost trimisă în judecată în luna septembrie a anului trecut. 

"La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Macovei Monica-Luisa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 şi alin. 3 C.p", au transmis reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Constanţa. 

Sursa citată menţiona că, la data de 8 octombrie 2022, Monica Macovei conducea un autoturism pe DN 39, în apropiere de Mangalia şi "din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, viaţa fiindu-i pusă în primejdie".

Filmul accidentului din 2 Mai

Accidentul s-a produs anul trecut, pe 8 octombrie 2022, pe drumul care leagă Mangalia de 2 Mai. Monica Macovei era la volan când, într-o curbă, ar fi intrat pe contrasens. A lovit în plin un motociclist în vârstă de 56 de ani şi l-a aruncat într-un parapet metalic. Bărbatul a rămas nemişcat pe asfalt, iar motorul său a luat foc. În ziua accidentului, Monica Macovei s-a declarat nevinovată. Într-un mesaj postat pe Facebook, a susţinut că motocicleta a intrat pe sensul ei de mers. Probele găsite la locul accidentului au contrazis varianta fostului europarlamentar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Justitie » Monica Macovei, condamnată la 6 luni de închisoare cu supendare pentru accidentul din Mangalia. Decizia nu este definitivă