Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O nouă amânare în Dosarul "Colectiv". Motivele pentru care judecătorii nu au dat o sentinţă definitivă nici a patra oară

Sentinţa finală în dosarul Colectiv a fost amânată din nou până pe 12 mai. Vorbim despre a patra amânare în procesul care trebuie să stabilească cine va plăti pentru moartea celor 64 de victime ale incendiului de la Colectiv.

de Bianca Iacob

la 03.05.2022 , 14:42

Procesul s-a terminat la finalul anului trecut, însă după încheierea dezbaterilor avocaţii au continuat să depună înscrisuri. Acesta poate fi unul dintre motivele care duce la prelungirea procesului de luare a unei decizii. Vorbim despre o cauză complexă şi complicată. Un alt motiv ar fi acela conform căruia completul de judecată nu a căzut de acord în privinţa luării unei decizii. Vorbim deja de peste 130 de zile de deliberare, posibil ca săptămâna viitoare să avem o decizie finală.

În momentul în care a fost trimis în judecată de către Parchetul General şi DNA, dosarul avea 52 de volume. 64 de persoane au murit în urma incendiului de la Colectiv, iar peste 140 de persoane au rămas mutilate pe viaţa în urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015. Sunt mai mulţi judecători care s-au ocupat de acest dosar. Pedepsele pe fond au fost date în decembrie 2019 şi însumează 112 ani de închisoare pentru cei 12 inculpaţi din dosar. Daunele pe care aceştia trebuie să le plătească se ridică la 50 de milioane de euro. Cei trei patroni ai clubului Colectiv au fost condamnaţi la 11 ani şi 8 luni de închisoare. Fostul primar al Sectorului 4 a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare.

Vezi și
Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4.

Comentarii


Întrebarea zilei
Credeţi că va reuşi Donald Trump să pună punct războiului din Ucraina?
Observator » Justiţie » O nouă amânare în Dosarul "Colectiv". Motivele pentru care judecătorii nu au dat o sentinţă definitivă nici a patra oară