Antena Meniu Search
x
LIVE

Piedone se afla în avionul vizat de ameninţarea cu bombă, când a fost ridicat de DNA. Cine l-a denunţat

Primarul Sectorului 5, Popescu Piedone a declarat, vineri, la sediul DNA, după ce a fost ridicat din avionul de Munchen, pe aeroportul Otopeni, că denunţătorul în noul dosar este fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea. ”Eu nu sunt un fugar, îmi aştept sentinţa cu capul sus. Puteam să fug de o mie de ori din ţară. Probabil, la ţepele pe care le-au luat, credeau că şi Piedone fuge", a spus el.

De Andi Badea la 29.04.2022, 15:00
Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone sustine un discurs la finalul testarii fluxului de vaccinare, inainte de deschiderea Centrului de vaccinare din Liberty Mall, în ianuarie 2021
Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone sustine un discurs la finalul testarii fluxului de vaccinare, inainte de deschiderea Centrului de vaccinare din Liberty Mall, în ianuarie 2021 - Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Primarul sectorului 5 a afirmat că în avionul Lufthansa, zborul de Munchen, la urcare, cei de la Poliţia de Frontieră l-au întrebat dacă a uitat ceva la poarta 6, ori poarta 15, unde era parcat, era prima de pe culoar şi a spus că nu. ”Mi-au spus liber, puteţi să urcaţi, s-a făcut o confuzie, nu sunteţi dumneavoastră Popescu, este alt Popescu”.

El a precizat că a urcat în avion, şi după 15 minute s-a golit avionul pentru că este o alertă cu bombă.

Am făcut încă un control, am trecut şi am aşteptat din nou să fim urcaţi în autobuz. Înainte să urc în autobuz, a venit un domn poliţist şi mi-a spus dacă vreau să îl urmez. I-am spus: Ok, am înţeles. Am ajuns la sediul Poliţiei de Frontieră din cadrul Aerportului Otopeni şi mi s-a adus la cunoştinţă că am un mandat de aducere, în calitate de suspect, într-un dosar din 2021, luna februarie, sau luna martie, nu mai ştiu”, a spus Popescu Piedone.

Primarul a mai arătat că la sediul DNA i s-a adus la cunoştinţă calitatea sa de suspect şi i s-a adus la cunoştinţă cauza dosarului. Despre acest dosar nou, Piedone a spus că este vorba de faptul că, la preluarea mandatului, la nici trei luni de zile, nu a pus în aplicare o hotărâre a Consiliului Local privind de ce mai putea să exercite în Sectorul 5 societatea REBO, că singura societate abilitată era Salubritate SA. Popescu Piedone a precizat că nu a dat declaraţii şi că o va face după studierea dosarului.

Piedone spune că fostul primar Daniel Florea l-a denunţat la DNA

Denunţătorul este domnul fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea. Se pare că s-a denunţat singur în acest dosar, probabil s-a deranjat foarte tare când am scos la iveală foarte multe nereguli din Sectorul 5. În căldurile lui, crezându-se tot în campanie, la nici trei luni de zile, a făcut aceste denunţuri”, a spus primarul Sectorului 5.

El a menţionat că nu au fost singurele denunţuri. Piedone a mai spus că nu are nicio restricţie de mişcare. Întrebat cine a semnat contractul cu REBU, Popescu Piedone a afirmat că nu el, ”ci totul îi aparţine lui Daniel Florea”.

În momentul în care vorbim, DNA-ul ridică documente doar din trecut şi de la AS şi de la creditele pentru maşinile de salubrizare care s-au cumpărat către Asociaţia Salubritate”, a mai spus el.

Despre denunţul lui Florea, Piedone a comentat: ”Într-o furie că, să citez, i s-a luat costiţa din fasole, da, asta este”.

Piedone s-a referit la sentinţa în dosarul Colectiv. ”Ştiţi cu toţii că marţi e sentinţa în dosarul Colectiv. Au fost nenomărate amânări. Eu nu sunt un fugar, îmi aştept sentinţa cu capul sus. Puteam să fug de o mie de ori din ţară. Probabil, la ţepele pe care le-au luat, credeau că şi Piedone fuge, Piedone nu fuge”, a spus el.

Sursa: News.ro

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Justitie » Piedone se afla în avionul vizat de ameninţarea cu bombă, când a fost ridicat de DNA. Cine l-a denunţat