Antena Meniu Search
x

Video Posibile fraude la examenul pentru mecanicii de tren Metrorex: candidaţii ar fi plătit 7.000 de euro pentru a obţine un post la metrou

Veste importantă pentru cei 600.000 de bucureşteni care circulă zilnic cu metroul! Sunt percheziţii de amploare în acest moment la sediul Metrorex. Zeci de poliţişti, jandarmi şi procurori DIICOT au descins chiar în mijlocul examenului pentru ocuparea postului de mecanic de locomotivă, examen care, potrivit unor surse din anchetă, ar fi fost fraudat. Sunt vizaţi mai mulţi instructori, dar şi candidaţi care şi-ar fi cumpărat posturile cu mii de euro.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 25.11.2022, 19:43

Vezi și

Concret, instructorii le-ar fi promis candidaţilor ajutor pentru a frauda examenele, evident, în schimbul unor sume de bani. Descinderile au început miercuri, 23 noiembrie, chiar în timpul examenelor. Procurorii suspectează că ar exista aproximativ 20 de lucrări fraudate. Pentru un loc garantat, candidaţii aveau de plătit undeva între 6 şi 7.000 de euro.

Este important de precizat că salariul unui mecani de metrou ajunge până la 7.000 de lei, fără sporuri. Dosarul care vizează faptele de corupţie este instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Justitie » Posibile fraude la examenul pentru mecanicii de tren Metrorex: candidaţii ar fi plătit 7.000 de euro pentru a obţine un post la metrou