Antena Meniu Search
x

Video Primarul Sectorului 1, în vizorul Parchetului. S-ar fi numit singură manager peste un proiect cu fonduri europene, mărindu-şi astfel salariul

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a intrat în vizorul autorităţilor de resort după ce a fost acuzată de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese. Potrivit ANI, edilul s-ar fi numit manager peste un proiect finanţat cu fonduri europene. Şi-ar mărit, astfel, salariul. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 07.11.2022, 13:32

Vezi și

Agenţia Naţională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand de conflict de interese şi incompatibilitate, după ce aceasta s-a numit în funcţia de manager în mai multe proiecte cu fonduri europene, la Primăria Sectorului 1.

Totul s-ar fi întâmplat pe 18 februarie anul acesta, când edilul Sectorului 1 s-a numit în funcţia de manager pentru mai multe proiecte privind îmbunătăţirea condiţiilor administrative din Primăria Sectorului 1, astfel că, în perioada februarie-august a deţinut două funcţii, în loc de una: şi primar la Sectorul 1, şi manager de proiect; ceea ce contravine codului administrativ.

Şi-a crescut salariul cu 30%

În plus, Clotilde Armand a primit şi bani în plus la salariu pentru această funcţie. Aceasta a semnat 5 dispoziţii de primar, prin care şi-a crescut salariul cu 30%, vorbim despre o sumă de peste 18.000 de lei pe care a încasat-o în perioada februarie-august. Această sesizare a fost făcută iniţial de Prefectul Capitalei, în primăvară, către Agenţia Naţională de Integritate, acum ANI a dat răspunsul.

Pe acelaşi subiect

Prefectul Toni Greblă a anunţat chiar astăzi că va sesiza Parchetul, astfel că judecătorii vor spune în ultimă instanţă dacă există sau nu această stare de incompatibilitate.

Dacă se va confirma însă, Clotilde Armand îşi va pierde funcţia de primar şi va fi numit în locul acesteia un alt viceprimar, pe funcţia de primar interimar.

Chiar şi aşa, Clotilde Armand spune că toate numirile au fost făcute legal şi că stă la dispoziţia Agenţiei cu toate documentele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Justitie » Primarul Sectorului 1, în vizorul Parchetului. S-ar fi numit singură manager peste un proiect cu fonduri europene, mărindu-şi astfel salariul