Antena Meniu Search
x

Robert Negoiță ar fi aprobat emiterea ilegală a unor documente pentru construcția unui bloc, în centrul Capitalei

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, după ce ar fi aprobat emiterea ilegală a unor documente necesare pentru construirea unui bloc în centrul Bucureştiului.

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 21:40

Vezi și

DNA precizează, într-un răspuns transmis Agerpres, că procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Robert Negoiţă pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada 2015 - 2021, Negoiţă, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi aprobat emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii şi intabulării unei construcţii în zona centrală a Capitalei. Sursa judiciare au precizat că imobilul este situat pe Strada Matei Basarab, la numărul 97.

Robert Negoiță, urmărit penal alături de alți doi arhitecți din Primărie

Sursele citate au mai arătat că, pe lângă alte persoane, în dosar mai sunt urmăriţi penal doi arhitecţi-şefi şi trei secretari din Primărie.

Procurorii DNA au efectuat, pe 1 februarie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, percheziţii domiciliare în 17 locaţii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul fiind domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Justitie » Robert Negoiță ar fi aprobat emiterea ilegală a unor documente pentru construcția unui bloc, în centrul Capitalei