Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SURSE: Dovezi importante găsite de procurori în maşina lui Alfred Bulai. O studentă a povestit cum a fost hărţuită timp de doi ani

Fostul profesor Alfred Bulai aşteaptă din moment în moment verdictul - va fi arestat sau nu. În faţa judecătoarei, sociologul acuzat că a agresat sexual mai multe studente a dat vina pe victime. Anchetatorii i-au prezentat, însă, magistratului, declaraţia unei tinere care a povestit cum a abuzat-o Bulai de patru ori în doi ani. Între timp, a ieşit la iveală că sociologul a scris un roman cu scene sexuale dezgustătoare care au loc între un tânăr de 23 de ani şi o fată de 12.

de Bianca Iacob

la 05.09.2024 , 19:27

Înainte să îl trimită în faţa instanţei, anchetatorii l-au chemat din nou la audieri, dar s-au lovit de acelaşi zid al tăcerii. "Domnule Bulai, de această dată aţi vorbit cu procurorii, aţi dat declaraţii sau vă prevalaţi în continuare de dreptul la tăcere?"

Tăcerea lui Bulai este spartă de declaraţiile unei studente, care le-a spus procurorilor că a fost victima sociologului de patru ori în ultimii doi ani. Abuzurile s-ar fi petrecut în taberele de practică, în camera profesorului. Prin umilire şi presiuni psihice, ar fi constrâns-o să se dezbrace în faţa lui, ar fi îmbrăţişat-o şi sărutat-o cu forţa. Ar fi sufocat-o, apoi, cu mesaje în care îi cerea să întreţină relaţii sexuale.

Procurorii investighează peste 20 de reclamaţii asemănătoare împotriva sociologului şi cred că vor urma alte plângeri. “Vreau să retransmit tuturor persoanelor apelul nostru că dacă au anumite informaţii cu privire la acest caz, care pot conduce la aflarea adevărului în această cauză, să contacteze organele de poliţie şi organele judiciare. Aceste fapte nu pot fi tolerate”, a declarat procurorul Daniel Nedela

Vezi și

Pe lângă mărturiile adunate de la fostele studente, procurorii au găsit în maşina profesorului, în portbagaj, fişele de evaluare de la practică, acele fişe care lipseau de la facultate potrivit surselor Observator. Au mai fost ridicat documente, înscrisuri, dispozitive electronice, dar şi stikuri de memorie. Toate vor fi analizate în perioada imediat următoare.

Pe acelaşi subiect

Bulai avea același mod de operare

Mărturiile studentelor care îl acuză de Alfred Bulai arată acelaşi mod de operare: le umilea pe tinerele pe care le considera pudice şi făcea presiuni asupra lor pentru a se conforma fanteziilor sale sexuale. Astfel de fantezii apar şi în romanele semnate de sociolog.

Într-unul dintre ele, descrie scene interzise minorilor între un tânăr de 23 de ani şi o copilă de 12. Bulai scrie: "Fata, în camera de alături, își dăduse jos paltonul, iar sub el nu avea decât o pereche de chiloţi şi un maiou mai mare. Michi simţi că i se taie răsuflarea. Dintr-o dată în fața lui nu mai era un copil, ci silueta unei femei ispititoare. Mâinile disperate începură să îi pipăie întreg corpul, coborând tot mai mult. Instinctiv, ca un animal care își depășește orice timiditate, începu să se aproprie". Asemenea scrieri îi ajută pe anchetatori să intre în mintea inculpatului".

”Analiza conţinutului, din punct de vedere al profilului lingvistic ne poate arăta foarte clar care este limita până unde merge, care este pragul şi care este fantezie şi care este realitate. Se conturează clar profilul unui manipulator narcisist“, explică profilerul Leliana Pârvulescu.

La o zi după izbucnirea scandalului, profesorul Alfred Bulai a fost concediat de la Facultatea de Ştiinţe Politice, iar decanul a fost chemat la audieri, ca martor"Sentimentul a fost de groază şi de revoltă, pentru că spre deosebire de alţii, cred că studentele spun adevărul. Prezumpţia de nevinovăţie, evident, funcţionează. Dar şi prezumpţia că studentele care au reproşat faptele spun adevărul trebuie să existe", a transmis Cristian Pîrvulescu, decanul Facultatea de Ştiinţe Politice din SNSPA.

Comisia de Etică de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative a primit şi sesizări legate de comportamentul inadecvat al unui alt profesor, Marius Pieleanu. Acesta s-a declarat nevinovat, dar a demisionat în urma acuzațiilor.

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Justiţie » SURSE: Dovezi importante găsite de procurori în maşina lui Alfred Bulai. O studentă a povestit cum a fost hărţuită timp de doi ani