Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Studentele de la SNSPA, puse să spună cu cine ar face sex şi să se dezbrace. O tânără dezvăluie ce se întâmpla în taberele lui Alfred Bulai

Apar noi mărturii şocante în cazul profesorului Alfred Bulai. Una dintre studentele lui a povestit pentru Observator cum proceda sociologul atunci când organiza tabere de practică. Profesorul le-ar fi cerut să numească persoanele cu care ar vrea să facă sex, iar în privat le-ar fi provocat să se dezbrace. Decanul Facultăţii de Stiinţe Politice din cadrul SNSPA spune că au existat zvonuri despre comportamentul nepotrivit al şefului Departamentului de Sociologie, dar nimeni nu a venit şi cu probe. 

de Mădălina Iacob

la 21.08.2024 , 19:13

O studentă care a participat la una din taberele de practică organizate de Alfred Bulai a hotărât să vorbească, sub protecţia anonimatului, cu o echipă Observator. Mărturiile acesteia sunt şocante: "Ne-a dat provocare să alegem două persoane cu care ne-am culca de la masă, provocare la care a participat și asistenta lui care a ales două colege. Ne punea să oferim note colegilor de sex opus în funcție de câte de atrăgători ne sunt", a povestit tânăra.

Tânăra susţine că sociologul dorea să discute în particular cu unele fete, cărora le făcea propuneri indecente: "Două colege au părut suspecte, nu au zis nimic la ieșire. Motivul reacției de șoc pe care au trăit-o a fost propunerea lui de a-și scoate bluza în fața lui. Una și-a scos-o, alta nu", a adăugat tânăra.

O studentă ar fi fost înfometată

Vezi și

Surse Observator spun că stagiile organizate de Bulai aveau loc în fiecare an, în luna iulie. O altă studentă a povestit că ar fi fost înfometată, pentru că era vegetariană. Nu i s-a permis să-şi cumpere mâncare din sat, aşa că a leşinat. De interdicţia dată de sociolog ar fi ştiut şi doctoranda lui. 

Pe acelaşi subiect

Doctoranda participa la toate stagiile de practică pe care Bulai le desfăşura împreună cu studenţii săi, în diferite sate din România, deci foarte posibil să fi fost prezentă şi la jocurile infometării de anul trecut. Surse Observator declară că studenţii erau împărţiţi în grupuri şi se controlau reciproc tocmai pentru ca niciun tânăr să nu mănânce. Scopul declarat ar fi fost întărirea psihologică.

Conducerea SNSPA, chemată să dea explicaţii

Asistenta lui Bulai a fost chemată de anchetatori la audieri. A plecat după 7 ore de audieri, fără să facă vreo declaraţie. Şi conducerea SNSPA a fost chemată să dea explicaţii. "Ceea ce pot să spun absolut sigur este că zvonuri au existat, nu au existat dovezi. Zvonurile însă nu erau nici pe departe de tipul celor care au apărut în mărturii", a declarat Cristian Pîrvulescu, decan.

Studenţii s-au plâns însă de-a lungul timpului de comportamentul profesorului Bulai. "Era sexist, era homofob. Avea un limbaj care la Facultatea de Ştiinţe Politice de la SNSPA era puţin ieşit din comun. Astea sunt reproşurile pe care le-au făcut", a mai adăugat Cristian Pîrvulescu, decan.

Până acum, 30 de tinere au făcut sesizări la Parchet pentru că ar fi fost hărţuite sexual în timpul facultăţii de către Alfred Bulai. Două reclamaţii îl vizează şi pe Marius Pieleanu

Mădălina Iacob Like

De la prima transmisiune live, la înâlnirea cu Papa Francisc, funeraliile Reginei Elisabeta a doua, încoronarea regelui Charles şi până la ceremonia luminii sfinte din Ierusalim, meseria de jurnalist mă surprinde şi mă învaţă întotdeauna câte ceva.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Studentele de la SNSPA, puse să spună cu cine ar face sex şi să se dezbrace. O tânără dezvăluie ce se întâmpla în taberele lui Alfred Bulai