Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Alfred Bulai. Sociologul refuză să dea declaraţii în faţa anchetatorilor

Ieri, sociologul Alfred Bulai a fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 urmează să ceară arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului profesor de la SNSPA, în dosarul privind folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală. Anunţul a fost făcut de Daniel Nedela, prim procurorul unităţii de parchet.

de Redactia Observator

la 05.09.2024 , 12:34

Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, a fost reţinut, miercuri, după ce a fost audiat la Secţia 2 Poliţie din Capitală. Sociologul a ieșit încătuşat de la audierile unde a refuzat să facă declaraţii, deşi procurorii îi aduc acuzaţii grave: agresiune sexuală şi folosirea abuzivă a funcției în scop sexual. Cu mâinile prinse la spate şi dezorientat, Bulai a trebuit să fie ajutat de poliţişti să se aşeze bine pe bancheta maşinii care l-a dus în arest.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au percheziţionat, miercuri, locuinţa şi autoturismul lui Alfred Bulai. Tot miercuri, descinderi au avut loc şi la domiciliile altor două persoane.

Alfred Bulai ar fi hărţuit sexual mai multe studente. Procurorii cer arestarea preventivă

Articolul continuă după reclamă

Sociologul Alfred Bulai a fost inculpat pentru mai multe agresiuni de natură sexuală, inclusiv atingeri cu tentă sexuală şi încercarea de a săruta cu forţa studente. Faptele ar fi avut loc, conform anchetatorilor, în stagii de practică desfăşurate în judeţele Suceava şi Alba.

Pe acelaşi subiect

Parchetul anunţă că a formulat propunere de arestare preventivă pe numele lui Bulai. Judecătoria Sectorului 1 se va pronunţa, joi, cu privire la propunerea procurorilor.

"Prin constrângere morală și totodată profitând de poziția de autoritatea pe care o avea în baza relației cadru didactic - student, în vederea obținerii satisfacției sexuale a comis împotriva persoanei vătămate acte de natură sexuală materializate în îmbrățișări, încercarera de a o săruta cu forța și atingeri cu tentă sexuală în zona și la nivelul spatelui, umerilor și a picioarelor. În perioada decembrie 2023 - mai 2024, profitând de poziția de autoritate asupra persoanei vătămate, a pretins din partea acesteia repetat, prin sugestii sexuale, favoruri de natură sexuală, respectiv să întrețină relații sexuale. Având în vedere gravitatea faptelor reținute în sarcina inculpatului, persoană cu responsabilități și autoritate în comunitatea academică, procurorii au hotărât să formuleze propunere de luare a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, urmând ca acesta să fie prezentat astăzi (joi - n.r.) în fața judecătorului de drepturi și libertăți", potrivit procurorilor, care transmit că "aceste fapte nu pot fi tolerate".

"Este inadmisibil și inacceptabil și e de datoria noastră să asigurăm un mediu sigur în care educația să se desfășoare în condiții de respect, demnitate și integritate. Orice formă de abuz sexual, indiferent de context, este inacceptabilă, iar Ministerul Public va acționa cu fermitate împotriva tuturor persoanelor care comit astfel de fapte", arată procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Fostul profesor la SNSPA refuză să dea declaraţii şi pretinde că este victima unui abuz

Sociologul Alfred Bulai a petrecut, joi, câteva ore la Parchet, însă a refuzat din nou să dea orice declaraţie în faţa anchetatorilor. Parchetul îl acuză pe Bulai de patru infracţiuni din sfera vieţii sexuale comise în anii 2022 şi 2023, în timpul unor stagii de practică în judeţele Suceava şi Alba. Conform anchetatorilor, este vorba despre o singură victimă. Oficialii Parchetului susţin însă că au fost primite mai multe sesizări pe adresa de e-mail a Parchetului, iar cercetările continuă la nivelul Parchetului în cazul fiecărei reclamaţii. 

Între timp, profesorul Alfred Bulai a dat în judecată Şcoala Naţională de Studii Politice, care i-a desfăcut contractul de muncă după izbucnirea scandalului.

Sociologul pretinde că este victima unui abuz.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Justiţie » Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Alfred Bulai. Sociologul refuză să dea declaraţii în faţa anchetatorilor