Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alfred Bulai ar putea fi arestat. SURSE: Studentele au povestit cum le săruta sau îmbrăţişa cu forţa

Ancheta studentelor abuzate de profesori la Şcoala Naţională de Studii Politice urcă un nivel. Alfred Bulai a fost reţinut, astăzi, de procurori pentru agresiune sexuală. Poliţiştii l-au dus încătuşat la arest. Sociologul nu a scos o vorbă la audieri, dar anchetatorii au ridicat mai multe cutii cu dovezi din locuinţa lui. Probele se adaugă zecilor de declaraţii în care foste studente îl acuză că le-a abuzat sexual.

de Bianca Iacob

la 04.09.2024 , 19:23

Alfred Bulai a ieșit încătuşat de la audierile unde a refuzat să facă declaraţii, deşi procurorii îi aduc acuzaţii grave: agresiune sexuală şi folosirea abuzivă a funcției în scop sexual. Cu mâinile prinse la spate şi dezorientat, sociologul a trebuit să fie ajutat de poliţişti să se aşeze bine pe bancheta maşinii care l-a dus în arest.

Până să îl aducă la audieri pe Alfred Bulai, poliţiştii şi procurorii au strâns probe şi mărturii mai bine de o lună. Aproape 30 de foste studente s-au plâns de abuzurile profesorului, fie faţă în faţă cu anchetatorii, fie în scris, la o adresă de e-mail pusă la dispoziţie chiar de către procurori special pentru acest caz.

Investigatorii au căutat probe, azi dimineaţă, în locuinţa lui Alfred Bulai şi au plecat de la el cu mai multe cutii. Între timp, sociologul dădea ochii cu reporterii pentru prima oară după izbucnirea scandalului. Iritat, a refuzat să comenteze acuzaţiile făcute de foste studente.

Vezi și

Bulai, iritat în fața jurnaliștilor

Pe acelaşi subiect

Reporter: V-aţi folosit vreodată funcţia în scopuri sexuale?

Alfred Bulai: Nu, hai, mă, lăsaţi-mă în pace!

Reporter: Şi atunci de unde toate aceste acuzaţii, domnule Bulai? De unde credeţi că vin aceste acuzaţii?

Alfred Bulai: Când o să mă apăr, o să aflaţi.

Reporter: Ce au căutat poliţiştii în locuinţă, ce au luat de la dumneavoastră?

Alfred Bulai: Ce vă interesează pe dumneavoastră chestia asta?

Poliţiştii i-au controlat şi automobilul. După două ore de percheziţii la locuinţa profesorului Bulai, a urmat percheziţia maşinii. În timp ce poliţiştii şi procurorii făceau percheziţia, sociologul se afla în autovehicul.

În declaraţiile date de fostele studente, procurorii au găsit un tipar: Alfred Bulai s-ar fi folosit de taberele de practică pentru a le supune pe tinere unor aşa-zise experimente, care se dovedeau traumatizante. "În anul doi, repetând practica, am ajuns şi eu cu tricoul jos şi cu chiloţii jos. Mi-am dat jos tricoul. Moment în care el mi-a zis: dezbracă-te de tot!“

Alfred Bulai a dat în judecată SNSPA

În faţa anchetatorilor, mai multe martore au declarat că profesorul le-a îmbrăţişat sau a încercat să le sărute cu forţa, spun surse Observator. Joi, Alfred Bulai va fi dus în faţa judecătorilor care vor decide dacă îl arestează.

Profesorul Alfred Bulai a dat în judecată Şcoala Naţională de Studii Politice, care i-a desfăcut contractul de muncă după izbucnirea scandalului. Sociologul pretinde că este victima unui abuz. 

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Justiţie » Alfred Bulai ar putea fi arestat. SURSE: Studentele au povestit cum le săruta sau îmbrăţişa cu forţa