Antena Meniu Search
x

Un român, condamnat pentru tâlhărie, a fost încarcerat în Serbia. Bărbatul se întorcea din SUA pentru ispăşirea pedepsei, dar a fost prins în timpul escalei

A încălat legea şi acum plăteşte un preţ scump pentru asta! Un bărbat de 53 de ani din Mehedinţi trăieşte un adevărat coşmar, după ce a fost condamnat la închisoare pentru tâlhărie. Cum bărbatul se afla la muncă în SUA, acesta a luat primul avion pentru a ajunge în ţară ca să-şi ispăşească pedeapsa. Nu a mai apucat, în timpul unei escale, bărbatul a fost prins şi încarcerat în Serbia. Deşi instanţa de judecată din Belgrad a acceptat extrădarea, autorităţile române bat pasul pe loc.   

de Redactia Observator

la 04.04.2024, 08:39

Vezi și

"Îmi este dor de tatăl meu Ne este dor unul de celălalt". Sunt luni de zile de când Vasile Antonescu, tatăl a trei copii, nu şi-a mai văzut familia. Bărbatul a fost condamnat la sfârşitul anului 2023 la 2 ani şi 7 luni de închisoare pentru tâlhărie. Procesul a durat mai bine de patru ani, timp în care, din cauza neajunsurilor, acesta a fost forţat să plece în străinătate pentru a-şi întreţine copiii.

Victoria Antonescu, soţia bărbatuluiSunt poze din America unde lucra el, aici era la securitate. A fost o dezamăgire toată pentru noi pentru că speram să dovedim adevărul.

Mai mult, femeia susţine că soţul ei nu a comis nicio infracţiune. "Din dosar reiese că a fost o tâlhărie, nu este o tâlhărie din moment ce noi am fost prieteni de familie". La aflarea veştii, bărbatul de 53 de ani nici nu a stat mult pe gânduri. "A hotărât să vină acasă. A zis că nu este o pedeapsă mare, că el nu poate să stea fugit, să stea departe de familie".

Însă, cum nu existau curse directe spre România din New York, bărbatul a luat un bilet de avion până în Belgrad, acolo unde era aşteptat de soţie"Cu intenţia de a-l prelua şi a-l duce până în vama Porţilor de Fier 1, unde urma să fie predat Poliţiei şi încarcerat la penitenciarul din Severin", a declarat avocatul familiei. 

Pe acelaşi subiect

Nu a mai apucat. Pentru că bărbatul era dat în urmărire internaţională prin Interpol, a fost încătuşat imediat de autorităţile sârbe. "L-au oprit, i-au făcut mandat de arestare şi au spus că este căutat în România", spune soţia sa. 

Românul, închis într-un penitenciar din Serbia

Acesta a fost încarcerat ulterior într-o închisoare din Belgrad. Iar familia susţine că de atunci a început şi calvarul bărbatului. "Mi-a spus: Of, aici este un lagăr! Deci văzându-l şi în starea aia, aici este un lagăr. Eu m-am speriat foarte rău", potrivit soţiei.

Disperată, acesta a anagajat un avocat şi a încercat să-şi aducă soţul în ţară. "Noi am formulat o petiţie către Ministrul Justiţiei şi această direcţie de drept Internaţional care se ocupă cu cererile de extrădare din cadrul Ministerului Justiţiei. Le-am explicat că trebuie să fie urgentată acestă procedură a extrădării din motive umanitare şi medicale", explică avocatul Dan Mihăescu.

Iar autorităţile sârbe au acceptat cererea bărbatului. "Partea sârbă s-a mişcat foarte repede pe 10 ianuarie au informat autorităţile din România despre situaţia Dl Antonescu". Cu toate astea, în România nu se întâmplă nimic. "Le-am transmis noi inclusiv acestă hotărârea definitivă a Instanţei Supreme din Serbia. Tot în ideea de ai mobiliza şi de ai face să iasă din pasivitate". Familia îşi doreşte acum doar ca autorităţile să permită reîntoarcerea bărbatului în ţară pentru ispăşirea pedepsei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Justitie » Un român, condamnat pentru tâlhărie, a fost încarcerat în Serbia. Bărbatul se întorcea din SUA pentru ispăşirea pedepsei, dar a fost prins în timpul escalei