Antena Meniu Search
x

Video Viaţa fugarului Cătălin Cherecheş în puşcărie. Are coleg un proxenet şi refuză mâncarea pe motiv că are pachet de acasă

Cătălin Cherecheş stă în celulă cu un proxenet, ţine post şi încearcă să obţină eliberarea prin toate căile. A contestat deja decizia de condamnare şi a făcut plângere la CEDO pentru modul în care a fost judecat în dosarul de luare de mită. Fostul primar din Baia Mare este în continuare la Penitenciarul Rahova, unde a primit vizita familiei. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 26.03.2024, 20:18

Vezi și

Pentru prima dată de la încarcerare, Cherecheş a vorbit în faţa instanţei. N-a vrut să fie adus la Curtea Supremă şi a intrat prin videoconferinţă direct din penitenciarul Rahova. La costum şi cravată. Şi-a început pledoaria cu un anunţ: a dat România în judecată la CEDO. 

Viaţa fugarului Cătălin Cherecheş în puşcărie

Răzvan Doseanu, avocat Cherecheş: Scopul este ca să constate Curtea Europeană a Drepturilor Omului că nu a fost judecat echitabil domnul Cătălin Cherecheş. Sunt şi alte motive care vizează efectuarea anchetei, folosirea acelui denunţător devenit colaborator al organelor de următire penală. Dacă se va constatat acest lucru atunci vom putea cere rejudecarea. 

Până atunci a apelat la o cale extraordinară de atac aici, în România - contestaţia în anulare. O procedură care, dacă ar fi aprobată, l-ar putea pune în libertate. 

Pe acelaşi subiect

Cristina Filip, reporter Observator: În faţa judecătorilor de aici de la Înalta Curte, Cătălin Cherecheş a solicitat ca dosarul în care cere desfiinţarea sentinţei să fie mutat de la altă instanţă. Avocaţii acuză un viciu de proceură atâta timp cât  numele judecătoarei care l-a condamnat definitiv apare şi în dosarul în care socrii lui sunt cercetaţi pentru dare de mită. Iar denunţător în acest caz e chiar mama magistratului. 

Ce a spus Cherecheş în faţa instanţei

Sunt condamnat definitiv și nu există grabă în soluționarea cauzei. Vă rog, cu tot respectul, să beneficiez de judecata unei alte instanțe care să fie compatibilă. Am toată încrederea că îmi veți da șansa, a spus fostul primar în faţa instanţei. 

De aproape o săptămână, Cătălin Cherecheş este în carantină la penitenciarul Rahova. Ţine postul Paştelui şi nu are o stare de spirit prea bună. 

Cosmin Dorobanţu, preşedinte sindicat ANP: Este trist pentru că na este la început de pedeapsă şi cam toţi deţinuţii care intră în penitenciar sunt trişti. În cameră este cazat cu un proxenet. Împarte celula cu acest proxenet. În fiecare dimineaţă, prânz şi seara, vin deţinutţii care întreabă dacă serveşte masa. Acesta refuză pentru că are mâncare primită şi cumpărată. 

Astăzi şi socrii edilului au ajuns în faţa instanţei, la Tribunalul Mureş.  Soţii Gliga au fost trimişi în judecată în decembrie anul trecut după ce au fost prinşi în flagrant încercând să cumpere libertatea ginerelui. Potrivit procurorilor DNA, între 50 şi 100 de mii de euro era dispusă să dea Tabita Gliga în schimbul unei pedepse cu suspendare pentru Cătălin Cherecheş. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Viaţa fugarului Cătălin Cherecheş în puşcărie. Are coleg un proxenet şi refuză mâncarea pe motiv că are pachet de acasă