Antena Meniu Search
x

Dorel Vișan a povestit ce sfat i-a cerut Adrian Pintea, înainte de a muri: "Săracul, m-a sunat pe mine. Măi, băiete, eu nu te pot sfătui"

Filmul marii prietenii dintre Ion Creangă şi Mihai Eminescu a născut o altă prietenie. Dintre doi mari actori. Dorel Vişan şi Adrian Pintea. Dorel Vişan povesteşte, într-un nou episod din Legendele, cu Dan Negru, ce sfat i-a cerut Adrian Pintea înainte să moară.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 22:16

Dan Negru: Mă uit, maestre, la fotografiat asta, și mă uit că atunci când ați făcut filmul acesta trebuia să semănați cu Creangă, cu Eminescu...

Dorel Vişan: Dacă nu semănai cu Creangă și cu Eminescu spectatorul nu intră în convenție. Ăsta a fost necazul nostru. Îi spuneam lui Adrian, noi atunci ne-am împrietenit și am rămas prieteni pentru toată viața, înainte de a pleca săracul m-a sunat pe mine. Mi-a zis, '"trebuie să fac o operație... Doctorul mi-a zis că am imunitatea așa de scăzută, că aș putea face o infecție fatală. Ce mă sfătuiți să fac?" "Măi, băiete, eu nu te pot sfătui, numai tu te poți sfătui" "Ce se întâmplă dacă nu faci?" "Păi dacă nu fac nu e bine" "Păi și ce se întâmplă dacă faci?" "Poate fi fie sau să nu fie bine" A făcut operația și a murit, a făcut o infecție... Cât timp ne pregăteam pentru roluri zic, "băi, mișcă-te, pentru că nimeni nu știe cum arată Eminescu la urechea stângă. Nimeni nu știe cum arată Eminescu din spate" Și eu tot așa fac, trebuie să ne mișcăm, din când în când trebuie să treci prin fotografia aia, aia te fixează. Și spectatorul intră în convenție.

Dan Negru: Ați intrat în rolul lui Creangă, așa cum Pintea a intrat în rolul lui Eminescu.

Dorel Vişan: A recitit tot ce se putea și din Eminescu și din Creangă, a reluat opera lui...

Dan Negru: Care era capul răutăților dintre ăștia doi, dintre Creangă și Eminescu, în realitate?

Dorel Vişan: Domnule, fiecare avea partea lui, n-aș spune că bădia Ion era mai prăpădit, deși el îl ducea pe bădița Mihai la crâșmă lui Țîru, unde mânca un pui prepelit tăvălit prin mujdei de usturoi stropit cu un cofăiel de vin îndoit cu apă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » Dorel Vișan a povestit ce sfat i-a cerut Adrian Pintea, înainte de a muri: "Săracul, m-a sunat pe mine. Măi, băiete, eu nu te pot sfătui"