Antena Meniu Search
x

Tudor Gheorghe, amintiri de când îl interpreta pe Vasile Alecsandri: "A trebuit să-mi tundă din păr, ca să semăn cu Alecsandri"

"Ia mai toarnă un păhărel să mai tragem o dublă". Nu la cârciumă, ci în platoul de filmare. Şi uite aşa a trebuit maestrul Tudor Gheorghe să bea un litru de vin în doar 10 minute pentru a-l interpreta pe poetul Vasile Alecsandri, conform indicaţiilor regizorului. Povestea, acum, într-un nou episod "Legendele". 

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 23:23

  • Tudor Gheorghe, dezvăluiri inedite într-un nou episod "Legendele", cu Dan Negru.

Tudor Gheorghe: Am jucat rolul lui Vasile Alecsandri într-un film în care eram mai tânăr, aşa că a trebuit să-mi mai tundă din păr ca să semăn cu Alecsandri. 

Dan Negru: Cu Papaiani sunteţi aici?

Tudor Gheorghe: Da, cu Papaiani sunt. Aici s-a întâmplat un lucru extraordinar. Aveam o scenă în care eu eram la şemineu acolo şi venea Papaiani. Venea întâi un băiat de casă şi spunea "coane Vasile, a venit un băiat cam ... mai murdar aşa, dar vrea să vă vadă. Zice că vine de la Plevna". "Păi pofteşte-l", zic, "Pofteşte-l pe băiat". Ăla vine şi începe să povestească, Papaiani. Ne-am pus la masă şi aveam de zis următoarea vorbă - "Ce fericit ar fi astăzi domnul Cuza, dacă ar fi apucat această zi". Apoi, vărsam o picătură de vin şi beam paharul, aşa cum trebuie, până la fund. Am terminat de băut paharul şi - "Stop! Opreşte. Bă ce mama dracu faceţi bă? Oamenii ăştia sunt aici şi voi treceţi prin faţa reflectoarelor? Uite aşa a făcut lumina! Vică, Tudore, vă rog frumos, hai mă, încă o dată. A fost foarte bine, a fost foarte bine dar au stricat ăştia. Hai, încă o dată, umpleţi paharele". Şi o luăm de la capăt - "Ce fericit ar fi domnul Cuza, dacă ar fi apucat această zi". Pac, beau şi iar - "Nu se poate, bă! Nu se poate".

Dan Negru: Deci aveaţi vin în pahar, vin adevărat?

Pe acelaşi subiect

Tudor Gheorghe: Da, da, vin adevărat. Şi da, iar, criză de isterie - "Ce? Nu se poate! Nu ţi-am zis să nu treci prin cadrul ăla că se vede pe la fereastră? Te-ai găsit tocmai acuma să treci? Uite, domne, a trecut un tâmpit. Vică, Tudore, fiţi drăguţi, iertaţi-mă, hai, încă o dată, umpleţi paharele". Deja eu nu mai ţineam minte replica. Şi o luăm de la capăt. Al treilea pahar cu vin - "Ce fericit ar fi fost domnul Cuza, dacă ar fi apucat el ziua asta". Hap, bem, când - "hai bă, nu vă bateţi joc, ce dracu! Haideţi, puţină concentrare. Umpleţi paharele din nou". 

Dan Negru: Deci, al patrulea pahar cu vin?

Tudor Gheorghe: Da, deci un kilogram de vin, pe căldura reflectoarelor, în zece minute. 

Dan Negru: V-a făcut praf!

Tudor Gheorghe: "Ultima, hai băieţi, hai că se poate! Concentraţi-vă". Umplem paharele. Mă uit la Papaiani, el se uită la mine. Nu mai zic nicio replică, direct - "Noroc", la care Papaiani - "Ai o ţigară?". Nu mai eram nicio, gata, eram terminaţi. Ce se întâmplase? Era ziua lui Nicolae, operatorul, şi trebuia să fie făcută la Piatra Neamţ. Şi a spus, cică, "bă, toată şmecheria este să-i îmbătăm pe ăştia doi".

Legendele vor fi disponibile în fiecare luni pe Antena Play, https://antenaplay.ro/. De luni până vineri, momente ale interviului vor putea fi urmărite și în cadrul Observatorului de la ora 19.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » Tudor Gheorghe, amintiri de când îl interpreta pe Vasile Alecsandri: "A trebuit să-mi tundă din păr, ca să semăn cu Alecsandri"