Video

Tudor Gheorghe, amintiri de când îl interpreta pe Vasile Alecsandri: "A trebuit să-mi tundă din păr, ca să semăn cu Alecsandri"

De Redactia Observator.
Publicat: 17.06.2021, 23:08.
Actualizat: 17.06.2021, 23:09

"Ia mai toarnă un păhărel să mai tragem o dublă". Nu la cârciumă, ci în platoul de filmare. Şi uite aşa a trebuit maestrul Tudor Gheorghe să bea un litru de vin în doar 10 minute pentru a-l interpreta pe poetul Vasile Alecsandri, conform indicaţiilor regizorului. Povestea, acum, într-un nou episod "Legendele". 

Tudor Gheorghe: Am jucat rolul lui Vasile Alecsandri într-un film în care eram mai tânăr, aşa că a trebuit să-mi mai tundă din păr ca să semăn cu Alecsandri.

Dan Negru: Cu Papaiani sunteţi aici?

Citește și:

Tudor Gheorghe: Da, cu Papaiani sunt. Aici s-a întâmplat un lucru extraordinar. Aveam o scenă în care eu eram la şemineu acolo şi venea Papaiani. Venea întâi un băiat de casă şi spunea "coane Vasile, a venit un băiat cam ... mai murdar aşa, dar vrea să vă vadă. Zice că vine de la Plevna". "Păi pofteşte-l", zic, "Pofteşte-l pe băiat". Ăla vine şi începe să povestească, Papaiani. Ne-am pus la masă şi aveam de zis următoarea vorbă - "Ce fericit ar fi astăzi domnul Cuza, dacă ar fi apucat această zi". Apoi, vărsam o picătură de vin şi beam paharul, aşa cum trebuie, până la fund. Am terminat de băut paharul şi - "Stop! Opreşte. Bă ce mama dracu faceţi bă? Oamenii ăştia sunt aici şi voi treceţi prin faţa reflectoarelor? Uite aşa a făcut lumina! Vică, Tudore, vă rog frumos, hai mă, încă o dată. A fost foarte bine, a fost foarte bine dar au stricat ăştia. Hai, încă o dată, umpleţi paharele". Şi o luăm de la capăt - "Ce fericit ar fi domnul Cuza, dacă ar fi apucat această zi". Pac, beau şi iar - "Nu se poate, bă! Nu se poate".

Dan Negru: Deci aveaţi vin în pahar, vin adevărat?

Tudor Gheorghe: Da, da, vin adevărat. Şi da, iar, criză de isterie - "Ce? Nu se poate! Nu ţi-am zis să nu treci prin cadrul ăla că se vede pe la fereastră? Te-ai găsit tocmai acuma să treci? Uite, domne, a trecut un tâmpit. Vică, Tudore, fiţi drăguţi, iertaţi-mă, hai, încă o dată, umpleţi paharele". Deja eu nu mai ţineam minte replica. Şi o luăm de la capăt. Al treilea pahar cu vin - "Ce fericit ar fi fost domnul Cuza, dacă ar fi apucat el ziua asta". Hap, bem, când - "hai bă, nu vă bateţi joc, ce dracu! Haideţi, puţină concentrare. Umpleţi paharele din nou".

Dan Negru: Deci, al patrulea pahar cu vin?

Tudor Gheorghe: Da, deci un kilogram de vin, pe căldura reflectoarelor, în zece minute.

Dan Negru: V-a făcut praf!

Tudor Gheorghe: "Ultima, hai băieţi, hai că se poate! Concentraţi-vă". Umplem paharele. Mă uit la Papaiani, el se uită la mine. Nu mai zic nicio replică, direct - "Noroc", la care Papaiani - "Ai o ţigară?". Nu mai eram nicio, gata, eram terminaţi. Ce se întâmplase? Era ziua lui Nicolae, operatorul, şi trebuia să fie făcută la Piatra Neamţ. Şi a spus, cică, "bă, toată şmecheria este să-i îmbătăm pe ăştia doi".

Legendele vor fi disponibile în fiecare luni pe Antena Play, https://antenaplay.ro/. De luni până vineri, momente ale interviului vor putea fi urmărite și în cadrul Observatorului de la ora 19.00.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO
spynews.ro
Ce spune un primar din Bulgaria despre România, după ce a vizitat țara noastră
libertatea.ro
Mărturia unui român care s-a întors din Grecia abia intrată în zona roșie: ”N-a fost nici măcar un control minim în vama Giurgiu, să mă întrebe dacă am vaccinul”
Ziare.com
Horoscopul zilei de 3 august 2021. Săgetătorii sunt gata de vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Imagini șocante! Șeful Poliției, amenințat de un interlop: 'Te mierlesc, mă! Dacă intru la pârnaie'
gandul.ro
FOTO. Imagini de senzație cu nepotul favorit al lui Gigi Becali și iubita lui sexy, pe plajă! Lucian, un Nea Mărin miliardar modern
prosport.ro
Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook
bzi.ro
Ce voiau să facă preotul Costel Paizan și soția lui chiar înainte să moară
redactia.ro
Actorii din Adela, Mara Oprea, Oana Moșneagu și Vlad Gherman, fac spectacol pe plajă. Cum se distrează
tvhappy.ro
Descoperire șocantă! La 6 ani de la tragedia din „Colectiv”, Arena Națională nu respectă normele de siguranță la incendiu
GSP
Primul român care va face închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cine este Matei Strugurel
money.ro
Cum arată bruneta sexy care l-a însoţit pe miliardarul Ion Ţiriac la plajă! Imagini de pe nisipul fierbinte din Mamaia
as.ro