Antena Meniu Search
x

"Eroul de la Sevilla", Helmuth Duckadam, despre viaţa fără fotbal: "I-am făcut în pivniţă soţiei un salon; am crescut câini alături de fiica mea"

A fost supranumit "Eroul de la Sevilla" şi a câştigat Cupa Campionilor Europeni într-un an pe care fanii echipei Steaua nu-l vor uita vreodată. Dar, pentru o perioadă lungă de timp, fostul portar Helmuth Duckadam a renunţat la sportul care l-a făcut celebru.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 21:18

În loc de fotbal, "Eroul de la Sevilla" a crescut câini, a avut grijă de casă şi de familie. Cum a fost acea perioadă din viaţa lui ne spune Helmuth Duckadam în proiectul "Legendele", realizat de Dan Negru. 

Dan Negru: La 27 de ani te-ai oprit cu fotbalul şi mă gândeam întotdeauna, în ăia '90, grei, ce făcea Helmuth? 

Helmuth Duckadam: Ce-am făcut, am făcut cu mânuţele astea, cu care am apărat şi la Sevilla. I-am făcut în pivniţă soţiei o coafură cosmetică, cu salon, asta s-a întâmplat în '90. 

Dan Negru: Adică la voi acasă tu ai amenajat tot.

Helmuth Duckadam: Tot. Şi ce era deja interesant era că atunci era deja la modă să faci boltă. Eu nu ştiam să fac cofraguri, eu puneam beton mai mult şi stăteam cu mâna până se usca. Am făcut o boltă frumoasă, cu oglinzi pe sus, tot. Şi a mers foarte bine, a mers foarte bine vreo 5 ani de zile, după au venit italienii cu saloane şmechere şi clar că ţi-au lovit clienţii. Şi am crescut câini, alături de fiica mea, alături de Brigitte. Am cumpărat un ciobănesc scoţian din Timişoara. Era superbă. Sevilla o chema, că i -am dat numele de Sevilla, negru cu o coamă albă, cu pedigree cu tot şi am făcut crescătorie de câini. Şi am fost primul care a avut crescătorie de ciobănesc scoţian. La un momentdat am avut chiar 18 câini. Îi ţineam în casă, aveam o mică curticică acolo. Era o afacere foarte bună. De-aia, la ora actuală am vreo 3 câini pe stradă şi încă unul în curte. 

Dan Negru: Eu sunt încurcat. Te uitai la televizor la fotbal, la liga I? Juca steaua, te uitai la Steaua? 

Helmuth Duckadam:  Prea puţin mă mai uitam. 

Dan Negru: Zău, nu mai aveai nervi aşa e? 

Helmuth Duckadam:  S-a pierdut orice legătură şi nici nu îmi mai făcea plăcere. 

Dan Negru: Mă gândesc, un om care a adus cea mai mare performanţă fotbalului românesc a făcut un coafor, a crescut câini, dar fotbalul românesc n-avea nevoie de el. Eu nu înţeleg asta. 

Helmuth Duckadam: N-avea. 

Dan Negru: ​Nu te-ai gândit niciodată şi nici n-o gândeşti, nu-i aşa? Mai bine o laşi deoparte. 

Helmuth Duckadam: O las deoparte, e ca şi când n-ar fi fost că... îţi faci sânge rău şi n-are rost. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » "Eroul de la Sevilla", Helmuth Duckadam, despre viaţa fără fotbal: "I-am făcut în pivniţă soţiei un salon; am crescut câini alături de fiica mea"