Video

Ilie Năstase, dezvăluiri inedite despre întâlnirile cu Nelson Mandela, Indira Ghandi şi George Bush

De Redactia Observator.
Publicat: 06.04.2021, 21:16.
Actualizat: 06.04.2021, 21:53

Nelson Mandela, Indira Gandhi şi George Bush. Trei lideri mari ai lumii care, dincolo de deciziile istorice pe care le-au luat, mai au ceva în comun: la un moment dat s-au întâlnit cu Ilie Năstase. Imaginile şi poveştile fabuloase ale întâlnirilor apar într-un nou episod al Legendelor lui Dan Negru.

Ilie Năstase: Nelson Mandela era un om foarte simplu. Stătea într-un orăşel numit Alexandra. Am fost la reşedinţa lui, dar avea şi un muzeu al lui unde acolo trebuia să mâncăm cu el micul dejun. Noi am fost cu un autobuz, erau vreo 80 de inşi. Am fost la el acolo, la Alexandra, şi era o căsuţă unde stătea el acolo, ceva modest. Când am venit înapoi, masă mare, de 80 de persoane, masă lungă. Eu m-am aşezat lângă el, că eu râdeam şi făceam bancuri şi lui îi plăcea asta. Îmi spunea măi, şmecherule. Şi la un moment dat am fost puţin bine, toţi aşa, râdeam, nu ştiu ce, că erau şi ziariştii şi eu îi zic mister Mandela, am fost la dumneavoastră acasă şi nu v-am găsit acasă. Şi el zice, măi şmecherule, nu mai stau de mult acolo, aici o să mă găseşti tot timpul. I-am dat o poză şi i-am scris mister Mandela, you are the best (n.r. - Domnule Mandela, sunteţi cel mai bun). Îi plăcea de mine şi a zis că, a făcut o declaraţie incredibilă, a zis ceva de genul că sportul are puterea să schimbe lumea, nu politicul. I-am zis că a stat 20 şi ceva de ani în închisoare şi a devenit preşedinte şi mă gândeam că nu i-a pedepsit pe cei din cauza cărora a ajuns în închisoare. El nu a pedepsit, a iertat, a avut puterea asta. Era ideea că poţi să arunci o minge la nişte israelieni şi nişte palestinieni şi ăia nici nu mai ştiu de război, ăia joacă fotbal, cam aşa ar schimba sportul lumea. Sportul poate să unească oamenii mult mai uşor decât politicul.

Ilie Năstase: Poza cu Indira Ghandi cred că este făcută în 1967, poză făcută la New Delhi. Şi tatăl Indirei Ghandei a fost un om pentru pace, nu pentru război, deşi putea să facă război. Ţiriac stătea jos în poza cu Indira Ghandi pentru că era deja obosit. Glumesc, desigur.

Citește și:

Ilie Năstase: Cel mai simpatic şi cel mai uman om politic pe care l-am întâlnit a fost George Bush.

Legendele vor fi disponibile în fiecare luni pe Antena Play, https://antenaplay.ro/legendele-cu-dan-negru. De luni până vineri, momente ale interviului vor putea fi urmărite și în cadrul Observatorului de la ora 19.00.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.