Video

Naiul lui Gheorghe Zamfir, pe marile ecrane ale lumii

De Redactia Observator.
Publicat: 14.04.2021, 20:51.
Actualizat: 20.04.2021, 13:40

Filme văzute de o lume întreagă, capodopere ale cinematografiei mondiale, poartă şi amprenta inconfundabilă a lui Gheorghe Zamfir. Naiul maestrului se aude pe coloanele sonore ale unor pelicule care au intrat ele însele în legendă. Cum s-a întâmplat asta şi care sunt filmele preferate ale lui Gheorghe Zamfir, aflaţi în al treilea episod din proiectul Legendele, realizat de Dan Negru.

- Aţi participat la coloana sonoră a unuia dintre cele mai mari filme din istorie: Once upon a time in America. Cum aţi nimerit?

- Ei au venit la mine, Sergio Leone m-a căutat să mă duc la Roma să fac înregistrarea pentru filmul Once upon a time in America. M-am dus acolo, mi-a arătat pe un ecran imens. Şi la Karate Kid, m-am dus în studiourile Hollywood, mi-a arătat filmul şi mi-a zis, aici, aici, aici.

- Cum aţi înregistat momentul din Once Upon a time in America.

Citește și:

- M-am dus la Roma, mi-a arătat studioul, a venit maestrul, mi-a arătat ceva din partitură, dar nu aveam timp să citesc pentru că este imensă. Au fost trei serii, ţinea 3-4 ore. Când a fost premieră a tăiat la jumătate.

Naiul său a ajuns pe marile ecrane

-Aţi fost la premieră?

- Nu aveam timp, eram când la Tokio, când la Melbourne, când la New York.

- Ţineţi minte când aţi văzut prima dată filmul în cinema?

- L-am văzut la Paris. Pe marile bulevarde, erau acolo cele mai multe cinematografe. Când veneam din străinătate, îmi petreceam serile văzând filme.

- Ce filme vă impresionau?

- Cele de spionaj!

Legendele vor fi disponibile în fiecare luni pe Antena Play, https://antenaplay.ro/legendele-cu-dan-negru. De luni până vineri, momente ale interviului vor putea fi urmărite și în cadrul Observatorului de la ora 19.00

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.