Antena Meniu Search
x

Naiul lui Gheorghe Zamfir, pe marile ecrane ale lumii

Filme văzute de o lume întreagă, capodopere ale cinematografiei mondiale, poartă şi amprenta inconfundabilă a lui Gheorghe Zamfir. Naiul maestrului se aude pe coloanele sonore ale unor pelicule care au intrat ele însele în legendă. Cum s-a întâmplat asta şi care sunt filmele preferate ale lui Gheorghe Zamfir, aflaţi în al treilea episod din proiectul Legendele, realizat de Dan Negru.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 20:43

- Aţi participat la coloana sonoră a unuia dintre cele mai mari filme din istorie: Once upon a time in America. Cum aţi nimerit?

- Ei au venit la mine, Sergio Leone m-a căutat să mă duc la Roma să fac înregistrarea pentru filmul Once upon a time in America. M-am dus acolo, mi-a arătat pe un ecran imens. Şi la Karate Kid, m-am dus în studiourile Hollywood, mi-a arătat filmul şi mi-a zis, aici, aici, aici.

- Cum aţi înregistat momentul din Once Upon a time in America.

- M-am dus la Roma, mi-a arătat studioul, a venit maestrul, mi-a arătat ceva din partitură, dar nu aveam timp să citesc pentru că este imensă. Au fost trei serii, ţinea 3-4 ore. Când a fost premieră a tăiat la jumătate.

Pe acelaşi subiect

Naiul său a ajuns pe marile ecrane

-Aţi fost la premieră?

- Nu aveam timp, eram când la Tokio, când la Melbourne, când la New York.

- Ţineţi minte când aţi văzut prima dată filmul în cinema? 

- L-am văzut la Paris. Pe marile bulevarde, erau acolo cele mai multe cinematografe. Când veneam din străinătate, îmi petreceam serile văzând filme.

- Ce filme vă impresionau?

- Cele de spionaj!

Legendele vor fi disponibile în fiecare luni pe Antena Play, https://antenaplay.ro/legendele-cu-dan-negru. De luni până vineri, momente ale interviului vor putea fi urmărite și în cadrul Observatorului de la ora 19.00

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » Naiul lui Gheorghe Zamfir, pe marile ecrane ale lumii