Antena Meniu Search
x

Naiul lui Gheorghe Zamfir, pe marile ecrane ale lumii

Filme văzute de o lume întreagă, capodopere ale cinematografiei mondiale, poartă şi amprenta inconfundabilă a lui Gheorghe Zamfir. Naiul maestrului se aude pe coloanele sonore ale unor pelicule care au intrat ele însele în legendă. Cum s-a întâmplat asta şi care sunt filmele preferate ale lui Gheorghe Zamfir, aflaţi în al treilea episod din proiectul Legendele, realizat de Dan Negru.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 20.02.2022, 20:43

- Aţi participat la coloana sonoră a unuia dintre cele mai mari filme din istorie: Once upon a time in America. Cum aţi nimerit?

- Ei au venit la mine, Sergio Leone m-a căutat să mă duc la Roma să fac înregistrarea pentru filmul Once upon a time in America. M-am dus acolo, mi-a arătat pe un ecran imens. Şi la Karate Kid, m-am dus în studiourile Hollywood, mi-a arătat filmul şi mi-a zis, aici, aici, aici.

- Cum aţi înregistat momentul din Once Upon a time in America.

- M-am dus la Roma, mi-a arătat studioul, a venit maestrul, mi-a arătat ceva din partitură, dar nu aveam timp să citesc pentru că este imensă. Au fost trei serii, ţinea 3-4 ore. Când a fost premieră a tăiat la jumătate.

Pe acelaşi subiect

Naiul său a ajuns pe marile ecrane

-Aţi fost la premieră?

- Nu aveam timp, eram când la Tokio, când la Melbourne, când la New York.

- Ţineţi minte când aţi văzut prima dată filmul în cinema? 

- L-am văzut la Paris. Pe marile bulevarde, erau acolo cele mai multe cinematografe. Când veneam din străinătate, îmi petreceam serile văzând filme.

- Ce filme vă impresionau?

- Cele de spionaj!

Legendele vor fi disponibile în fiecare luni pe Antena Play, https://antenaplay.ro/legendele-cu-dan-negru. De luni până vineri, momente ale interviului vor putea fi urmărite și în cadrul Observatorului de la ora 19.00

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » Naiul lui Gheorghe Zamfir, pe marile ecrane ale lumii