Antena Meniu Search
x

Preoţii Constantin Necula şi Francisc Doboş, despre miracolul care uneşte creştinătatea: ''Este el sau nu este el. Noi sau voi nu contăm''

Dumnezeu nu trebuie privatizat, iar Iisus este unul singur, atât pentru catolici, cât şi pentru ortodocşi. Nu există noi sau voi, atunci când ai credinţă. Sunt mesajele cu care preoţii Constantin Necula şi Francisc Doboş revin la Observator, într-un nou episod din proiectul "Legendele", realizat de Dan Negru. 

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 21:09

  • Preoţii Constantin Necula şi Francisc Doboş, despre miracolul care uneşte creştinătatea

Francisc Doboş: Cine se lasă pătruns în adevăr, în smerenie de misterul lui Dumnezeu este imposibil să nu vadă şi dincolo de ograda proprie. Lumina Duhului Sfânt nu merge doar pe confesiune şi nu îl privatizăm pe Dumnezeu. Nu îl aducem doar la noi şi spunem că dincolo, peste gard, este doar întuneric. 

Constantin Necula: În momentul în care în discursul nostru apare noi şi voi, suntem pe o cale greşită. Este el sau nu e el. Noi sau voi nu contăm. Poate cineva să îmi spună să nu îmi iubesc prietenii? Hristos nu m-a învăţat să urăsc pe nimeni şi nici să îmi batjocoresc vreodată contemporanii. 

Francisc Doboş: Cine este Maria? Este mamă, dar este mireasă şi este biserica. 

Constantin Necula: Este biserica şi de aceea în iconostasele ortodoxe, precum şi deasupra axei altarului catolic, întotdeauna este Maica Domnului. Când comentează doamnele că nu intră în altar şi este un atac la feminitate...femeia principală este Maica Domnului. Când semeni cu Maica Domnului poţi intra în altar. Prezenţa îngerilor ne aduce aminte că suntem înconjuraţi de îngeri. A reuşit la un moment dat Mel Gibson, în filmul acela cu patimile Mântuitorului, când cade o lacrimă aşa din cer şi prin lacrima aia se vede lumea şi prin lacrima aia când cade cutremură. Ceea ce rupe Hristos, fiind creator, nu poate niciodată creatura să refacă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » Preoţii Constantin Necula şi Francisc Doboş, despre miracolul care uneşte creştinătatea: ''Este el sau nu este el. Noi sau voi nu contăm''