Galerie foto A cheltuit 46.000 de euro pentru peste 200 de tatuaje. Oamenii îi spun că arată ca un demon, bunicii nu îi mai vorbesc. Cum arăta tânărul înainte
Un tânăr pasionat de tatuaje a cheltuit în jur de 50.000 de dolari de-a lungul timpului pentru peste 200 de însemnări pe piele, ajungând să arate ca un „demon” în viaţa reală. Alegerea drastică l-a îndepărtat însă de anumiţi membri ai familiei şi chiar de o viaţă amoroasă.
Soren Lorenson sau „Neon Demon”, aşa cum i se spune pe rețelele de socializare, și-a făcut primul tatuaj în urmă cu 10 ani, iar obsesia lui pentru arta corporală extremă și modificările corporale a crescut rapid de-a lungul timpului.
50.000 de dolari pentru peste 200 de tatuaje
Tânărul de 28 de ani, angajat la o pizzerie din Tampa, Florida, şi-a făcut prima însemnare pe piele în jurul buricului, la doar câteva săptămâni după ce a împlinit 18 ani.
„Motivul pentru care l-am făcut acolo a fost pentru că un prieten mi-a spus că este cea mai dureroasă zonă în care se poate face un tatuaj”, a explicat Soren pentru The Sun, „și obiectivul meu principal a fost să merg înainte cu decizia și să acopăr cea mai dificilă zonă cât mai repede”.
- Tatuajele colorate, interzise de UE: din 4 ianuarie 2022 doar desene alb-negru. „Cernelurile sunt periculoase”
- Artiştii tatuatori, grav afectaţi de decizia UE de a interzice cerneala colorată: "O să încurajeze lucrul la negru"
- Cum arăta "cea mai tatuată femeie din Marea Britanie" înainte de transformare: „Îmi place să ies în evidenţă"
Soren a așteptat un an înainte de a-şi mai face câteva tatuaje, dar, când în cele din urmă a luat decizia de a se întoarce pe scaun pentru a doua oară, din acel moment a început „să se tatueze ca un nebun”. Tatuatorii deja îl cunoşteau, mergând deja o dată la două săptămâni pentru un nou desen pe piele. Acum are peste 200 de tatuaje, ba chia a pierdut socoteala după un timp.
Tatuajul preferat al tânărului
Fața lui este aproape în întregime acoperită de cruci, scrijelituri și litere și chiar recent şi-a înnegrit cu cerneală şi ochii, o procedură despre care a insistat că nu este „dureroasă”. Cele mai dureroase tatuaje pe care le-a avut, a spus Soren, au fost cele de pe stomac, coaste și cel pe care l-a făcut de-a lungul liniei maxilarului, direct pe os.
„Orice părți osoase sunt puțin mai șocante din cauza senzației de vibrație și sunt intense în comparație cu alte zone”, a spus el. În total, Soren estimează că a petrecut mai mult de 200 de ore pe scaun, cea mai lungă ședință fiind de șase ore. Dacă ar fi trebuit să aleagă un tatuaj preferat: „Ar trebui să spun că este unul cu o pisică drăguţă făcut din linii, pe care l-am făcut în facultate pentru că ador pisicile și m-am împrietenit cu multe”.
Deși Soren se simte confortabil și mulțumit de felul în care arată, nu toți membrii familiei îi susțin alegerile din viață. A crescut într-o familie religioasă și a făcut școala acasă în mare parte a copilăriei sale. În copilărie, de altfel, a avut interacțiuni foarte limitate cu oricine din afara familiei sau bisericii la care mergeau. Când a făcut 17 ani, a început să se răzvrătească împotriva regulilor stricte ale părintelui său şi a ajuns într-un grup nepotrivit de prieteni. „[Am] ajuns să beau mult și să fumez 2 pachete de țigări pe zi”, a spus el. „Ambele au fost obiceiuri proaste pe care le-am păstrat aproape 7 ani. Spun asta pentru că am început să-mi tatuez fața abia odată ce am început să mă eliberez de acest tip de stil de viață toxic.”
Bunicii nu mai vorbesc cu el
Îmbrățișându-și pasiunea pentru tatuaje și, de asemenea, găsind mângâiere în fitness, Soren spune că acum este capabil „să se simtă confortabil în propriul corp pentru prima dată”. „Aș spune că procesul de tatuare și de a deveni confortabil cu un aspect diferit, în timp ce învăț mai multe despre nutriție a avut cu siguranță o influență pozitivă asupra sănătății mele mintale”.
Totuşi, perioada în care a ajuns să se simtă confortabil în propria sa piele a venit în detrimentul mai multor relații cu familia sa și cu persoanele pe care le considera interesante din punct de vedere romantic. În timp ce părinții săi și cei nouă frați mai mici îl „ iubesc în cea mai mare parte”, Soren a spus că mama și tatăl lui i-au spus că nu îl vor înțelege niciodată pe el sau alegerile pe care le-a făcut. De asemenea, i-au cerut să caute ajutor de la Dumnezeu. Cu toate acestea, bunicii și celelalte rude, inclusiv verii, mătușile și unchii săi, nu mai vorbesc cu el.
„Îmi văd bunicii poate o dată pe an, dar sunt foarte dezaprobatori”, a spus Soren „Întreaga familie este foarte apropiată și s-a vorbit mereu despre mine între toți despre - după părerea lor - greșelile pe care le-am făcut - tatuaje - și cât de mult sunt îngrijorați pentru mine [și] cum «nu o să ajung nicăieri în viață». [Dar] aleg să nu spun nimic pentru a provoca pe oricine care dezaprobă tatuajele sau modificările. Nu văd niciun rost să mă cert sau să fiu supărat pentru felul în care simt ei cu privire la propria mea viață sau propriile decizii personale pe care le-am luat și care nu afectează pe nimeni. Eu îmi asum. Aleg să fiu pur și simplu deschis și transparent în ceea ce privește felul în care mă simt și cine sunt ca persoană. Nu poți mulțumi pe toată lumea, așa cum se spune.”
Întoarcerea capetelor
Când vine vorba de reacțiile la tatuajele lui de la străini, Soren insistă că este ceva mixt. Unii sunt fascinați, în timp ce alții fac tot posibilul să facă remarci denigratoare la adresa lui, spune el. „Oamenii sunt întotdeauna curioși; de îndată ce intru într-o cameră sau într-un mediu, toate capetele se vor întoarce și oamenii își vor ghintui prietenii și vor arăta, sau voi auzi cuvântul tatuaj șoptit de mai multe ori”, a spus el. „Sincer, toate acestea sunt reacții naturale și aș proceda la fel dacă aș fi în poziția lor”.
Străinii care sunt curioşi îl abordează de obicei cu mult respect, întrebându-l despre tatuaje sau dacă poartă lentile de contact pentru culoarea ochilor. În schmb sunt şi străinii care îl atacă şi sunt nepoliticoşi în prezenţa lui, întrebând: „Ce e în neregulă cu tine? Ce ai păţit de ţi-ai făcut aşa ceva?”, mărturiseşte tânărul.
„Primii ani după ce mi-am tatuat fața a fost nevoie să mă obișnuiesc cu acest tip de blocaj social și trebuie să recunosc emoțional că m-am simțit destul de ciudat. Acum, deși sunt mai desensibilizat la asta, de obicei nu mă deranjează să răspund la întrebări sau să am o conversație intelectuală pe acest subiect cu un străin, atâta timp cât ei mă tratează cu respect”
Pentru cei care nu o fac, Soren fie își păstrează răspunsul, fie alege să plece. Deși spune că a învățat să facă față comentariilor dureroase, unele remarci îl dor din când în când. „Sentimentul general cu care continui să mă întâlnesc este că unii oameni mă văd și mă văd instantaneu ca fiind mai puțin o persoană sau chiar o persoană rea”, a spune Soren. „Cel mai prost feedback pe care îl primesc este pe internet, unde adevăratele sentimente ale oamenilor sunt mai evidente. Din punct de vedere psihologic, sunt răufăcător, uneori, pentru că în interior se gândesc «Wow, ce l-ar face să facă asta singur? Trebuie să fie nebun. Ia decizii proaste. Arată înfricoşător». Cred că în mod inconștient oamenii ajung la aceste concluzii și mă văd ca pe cineva cu totul diferit de ceea ce sunt cu adevărat.”
Hotărât să nu fie tulburat de părerile peiorative ale celorlalți, Soren a spus că încă plănuiește să-și continue tatuarea corpului după pofta inimii, sperând să se acopere din cap până în picioare, lăsând doar organele genitale neatinse. Următorul plan pe agenda lui este să-și tatueze brațele superioare și partea superioară a umerilor cu un „design concentrat pe dinți”, urmat de un tatuaj pe scalp. „Îmi place sentimentul și procesul de a mă tatua - este ceva de care sunt cu adevărat îndrăgostit. Sincer, nu aș putea niciodată să rămân fără spațiu, pentru că poți oricând să adaugi mai multe straturi peste cerneala veche”
Cum se simte privind fotografiile vechi
Tânărul a oferit imagini vechi cu el însuși pentru The Sun, arătând versiuni mai tinere ale lui înainte de a-și face primul tatuaj. Întrebat dacă recunoaşte persoana din fotografii, Soren spune că o face, dar mărturiseşte că fotografiile trezesc un „sentiment ciudat” în interiorul lui.
„Este aproape ca și cum ar fi un vis sau o viață alternativă”, a reflectat el. „Când mă privesc în oglindă acum mă văd și nu mă simt ciudat să-mi percep reflexia. De fapt, acum mă simt confortabil cu imaginea mea exterioară, pe când înainte aveam multe nesiguranțe și diverse lucruri care îmi displăceau la corpul meu. Gândindu-mă la amintirile despre eul meu din adolescență și copilărie, care mă privea din oglindă. Îmi amintesc de o conexiune cu persoana care eram atunci, dar desigur mult diferită de cine sunt acum și deloc la fel. Presupun că am evoluat într-o oarecare măsură și nu este acesta doar procesul vieții și curgerea timpului? Toți suntem produse ale propriilor experiențe și decizii. Cred că oamenii sunt menționați să se adapteze la mediul înconjurător, așa cum fac toate creaturile vii”, a conchis el.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰