Antena Meniu Search
x

A cumpărat un Range Rover de pe Facebook cu 10.000 £, dar a ajuns ţinta glumelor: "Ar trebui să facă un test IQ"

Un bărbat din UK a crezut că a făcut o afacere bună după ce a cumpărat de pe Facebook un Range Rover cu 10.000 de lire sterline. A regretat instant că nu a făcut două verificări simple. 

de Redactia Observator

la 03.04.2024, 18:28

A cumpărat un Range Rover de pe Facebook cu 10.000 £, dar a ajuns ţinta glumelor
A cumpărat un Range Rover de pe Facebook cu 10.000 £, dar a ajuns ţinta glumelor - Warwickshire Police's Operational Patrol Unit

Poliția din Warwickshire a postat ieri pe Facebook o fotografie cu un Range Rover Evoque remorcat. Mașina a ajuns pe platformă la scurt timp după ce șoferul l-a cumpărat de pe Facebook Marketplace. Bărbatul nu s-a bucurat prea mult de noua achizițe însă și a aflat cu uimire că mașina fusese furată. Bărbatul spune că nu s-ar mai fi aflat într-o asemenea situație dacă ar fi făcut două verificări simple înainte să scoată banii din buzunar, potrivit The Sun.

A cumpărat o mașină furată. Cum putea evita situația

Una dintre aceste verificări era finalizarea unei verificări HPI detaliate. O verificare HPI este o verificare a istoricului vehiculului. A doua verificarea era obținerea unui certificat V5, cunoscut corect ca V5C, care este de fapt cartea mașinii, un document emis la momentul înmatriculării unui vehicul în Marea Britanie. Scopul său principal este de a servi drept certificat de înmatriculare a vehiculului și de a furniza datele unui deținător al vehiculului înregistrat.

Când polițiștii au ridicat mașina, au început să facă propriile verificări. 

Pe acelaşi subiect

„Verificările șasiului au confirmat că vehiculul fusese furat din Londra în octombrie”, au spus polițiștii.

Postarea autoritățile a pornit o isterie în rândul utilizatorilor care nu au ezitat să-și spună părerea. 

„Cheltuiți 10.000 lire sterline pe Facebook? Unii oameni ar trebui să facă un test de IQ înainte de a fi lăsați pe rețelele de socializare”.

„Probabil știa că a fost furat și s-a gândit că ar putea scăpa cu asta”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » A cumpărat un Range Rover de pe Facebook cu 10.000 £, dar a ajuns ţinta glumelor: "Ar trebui să facă un test IQ"