Antena Meniu Search
x

Foto A dat 940.000 de euro pe o casă în urmă cu 5 ani, iar acum trăiește un coșmar. Capcana imobiliară în care picat un bărbat de 40 de ani

Dan Bruce, un bărbat în vârstă de 40 de ani din Londra, a crezut că face afacerea vieții în martie 2019, atunci când a cumpărat un apartament de 800.000 de lire sterline (circa 940.000 de euro) la ultimul etaj al unei clădiri. Habar nu avea că locuința avea să devină una de coșmar. Cinci ani mai târziu, apartamentul nu mai valorează nimic, iar localnicii susțin că aud pereții cum se zguduie atunci când trece prin apropiere un camion sau o mașină mai grea, transmite The Sun.

de Redactia Observator

la 25.01.2024, 17:19

bărbat din UK
A dat 680.000 de euro pe o casă în urmă cu 5 ani, iar acum trăiește un coșmar. Capcana imobiliară în care picat un bărbat de 40 de ani - Profimedia Images / The Sun

Dan Bruce se teme că apartamentul lui de aproape un milion de lire sterline, din Camden, se va prăbuși peste el, dacă nu se face nimic pentru a rezolva nenumăratele probleme ale clădirii. "Am o casă, trebuia să fie un cămin, am plătit mulți bani și acum valorează zero. Și nu pot schimba nimic în privința asta. Mă face să fiu al naibii de revoltat", a declarat el, potrivit The Sun.

Clădirea a fost construită cu un an înainte de achiziție și arăta senzațional, atât în broșuri cât și la prima inspecție. Însă totul s-a transformat rapid într-un coșmar atunci când Dan și ceilalți proprietari au început să se confrunte cu probleme grave. Podelele au început să putrezească și s-au înclinat în multe camere, iar terasa și băile au început să aibă scurgeri care au afectat fațada clădirii. Mai mult, una din băi nu mai poate fi folosită deloc pentru că podeaua s-a prăbușit sub propria greutate și a afectat instalațiile sanitare, iar acum camera a devenit un focar de mucegai.

Dan se teme că pereții se vor prăbuși peste el: "De fiecare dată dând clădirea se mișcă, sau când e un zgomot mai puternic, te trezești și verifici dacă e totul în regulă. Am acest coșmar că unul dintre colțurile clădirii se va prăbuși și eu voi merge la fiecare ușă să evacuez vecinii", a mărturisit el.

În plus, bucătăria nu poate fi folosită cu zilele sau chiar săptămânile din cauza problemelor la instalațiile electrice, afectate de infiltrațiile de apă. De parcă nu era de ajuns, clădirea nu este sigură din punct de vedere structural, cred locatarii, din moment ce se zguduie când trec camioane sau bate un vânt puternic, iar ferestrele au început să se îndoaie din cauza presiunii pereților.

Pe acelaşi subiect

Clădirea a fost verificată înainte de achiziție și nu părea că are probleme

Dan susține că a verificat totul înainte de a se muta și chiar a apelat la un expert în imobiliare. "Ne-am asigurat că avem garanții pe structură, că exista o asigurare pe clădire", a precizat el. Acesta susține că dezvoltatorul imobilar a mascat problemele în zilele și orele de dinaintea vizionării. Lucru negat de constructor: "Este complet neadevărat, Prime Metro nu a avut nicio idee despre existența acestor probleme ce sunt experimentate astăzi. Dacă problemele erau imposibil de detectat de cumpărători, cum ar fi putut Prime Metro să fie conștientă de ele", au spus reprezentanții companiei.

În ultimii cinci ani clădirea cu probleme i-a acaparat viața lui Dan. "În fiecare zi, eu și Alex ne luptăm, ne pierdem timpul luptând și cheltuind bani pe avocați și noi suntem victimele aici", s-a plâns el. În total, bărbatul crede că ar trebui să primească circa 1.5 milioane de lire drept despăgubiri, luând în considerare prețul locunței, costurile legale și compensațiile pentru anii de stres. Acum bărbatul crede că banii trebuie să vină de la guvern. "Ei sunt cei care au permis reglementări relaxate, ei au permis asta", a spus Dan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » A dat 940.000 de euro pe o casă în urmă cu 5 ani, iar acum trăiește un coșmar. Capcana imobiliară în care picat un bărbat de 40 de ani