Antena Meniu Search
x

Coşmarul bucureştenilor din cartierul Greenfield continuă. Drumul care ar fi "salvat" 6.000 de oameni rămâne închis

Prizonieri în colivie de aur. Aşa trăiesc, de luni grele, 6.000 de oameni care şi-au cumpărat locuinţe în cel mai mare complex imobiliar din Nordul Bucureştiului. Ca să iasă din cartier spre Capitală trebuie să stea zeci de minute la cozi şi să ocolească. Singura variantă directă este un drum forestier care a fost blocat. Locatarii sunt victimele unui conflict între dezvoltator, Romsilva şi două primării, arăta Observator în luna martie, în cadrul seriei Coşmar Residence. Joi, Consiliul General al Capitalei a respins un proiect de hotărâre prin care se propune deschiderea temporară a drumului forestier din Pădurea Băneasa, pentru a asigura accesul în cartierul Greenfield.

de Redactia Observator

la 29.06.2023, 16:33

Coşmarul bucureştenilor din cartierul Greenfield
Coşmarul bucureştenilor din cartierul Greenfield - Arhivă Observator

Un proiect de hotărâre prin care se propune deschiderea temporară a drumului forestier din Pădurea Băneasa, pentru a asigura accesul în cartierul Greenfield, a fost respins joi de Consiliul General al Capitalei. Pentru a fi adoptată, iniţiativa necesita susţinerea a două treimi dintre consilierii generali ai Capitalei, relatează Agerpers.

Drum blocat către cartierul Greenfield

Conform proiectului, Primăria Capitalei solicită Guvernului transmiterea, pentru o perioadă de patru ani, a "Drumului D68-FE004 - 0,572 km, tronson cuprins între borna 38 şi borna 58 Pădurea Băneasa" şi a "Drumului D68 - FE004, tronson cuprins între borna 58 şi borna 40, Pădurea Băneasa", din domeniul public al statului şi administrarea Romsilva în domeniul public al Municipiului Bucureşti. Acest lucru vizează deschiderea circulaţiei pe drumurile forestiere şi asigurarea accesului riveranilor cartierului Greenfield la imobilele cuprinse între Aleea Teişani şi Drumul Pădurea Pustnicu.

Conform raportului de specialitate, solicitarea se face pentru o perioadă de patru ani, deoarece la nivelul PMB există în analiză documentaţii de plan urbanistic zonal pentru a asigura accesul în cartierul Greenfield. "Până la definitivarea acestor soluţii s-a identificat ca o soluţie temporară de acces cele două tronsoane mai sus amintite, care au fost utilizate şi care sunt amenajate pentru circulaţie fără afectarea pădurii", prevede documentul.

Pe acelaşi subiect

Coşmarul trăit de mii de bucureşteni

Aurelian Bădulescu, liderul grupului PSD din Consiliul General, a criticat iniţiativa, subliniind că Romsilva nu este de acord cu un transfer de proprietate pe o perioadă temporară.

"Peste 6000 de oameni din nordul Capitalei trăiesc un chin de mai bine de jumătate de an! Fiecare dimineaţă şi seară reprezintă un calvar pentru cei care locuiesc aici, din cauza primarului general care nu a întreprins demersurile necesare pentru preluarea celui de-al doilea drum de acces în acest cartier! Ce face acum, Nicuşor Dan? Cere Guvernului României transmiterea drumului închis din proprietatea statului în proprietatea Primăriei Municipiului Bucureşti pentru o perioadă de doar patru ani! Toate astea în contextul în care cei de la Romsilva au transmis deja edilului un punct de vedere oficial prin care se specifică foarte clar că nu sunt de acord cu un transfer de proprietate pe o perioadă temporară", a scris Bădulescu, pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Coşmarul bucureştenilor din cartierul Greenfield continuă. Drumul care ar fi "salvat" 6.000 de oameni rămâne închis