Antena Meniu Search
x

A murit în timp ce vopsea o trecere de pietoni, în Italia. Bărbatul de 44 de ani s-a prăbușit din cauza căldurii: "O dramă pe cât de absurdă, pe atât de evitabilă"

Un bărbat de 44 de ani a murit din cauza căldurii, în timp ce vopsea o trecere de pietoni, în Italia. Autoritățile sunt revoltate și spun că tragedia ar fi putut fi evitată.

de Redactia Observator

la 12.07.2023, 09:40

A murit în timp ce vopsea o trecere de pietoni, în Italia. Bărbatul de 44 de ani s-a prăbușit din cauza căldurii
A murit în timp ce vopsea o trecere de pietoni, în Italia. Bărbatul de 44 de ani s-a prăbușit din cauza căldurii - Profimedia- poza ilustrativă

Bărbatul s-a prăbușit la pământ în timp ce vopsea un marcaj pietonal. Colegul său i-a sărit imediat în ajutor și a chemat o ambulanță. În spital, însă, toate resuscitările au fost în zadar, iar bărbatul a fost declarat decedat. Muncitorul a murit din cauza căldurii extreme, potrivit La Repubblica.

Tragedia putea fi evitată, spun autoritățile

O dramă pe cât de absurdă, pe atât de evitabilă. În primul rând, există o circulară INPS care spune clar că peste 35 de grade Celsius, în construcții, se pot face disponibilizări. Apoi, sub soare, în acest sezon, lucrarile pe asfalt și beton ar trebui puse sub semnul întrebării și gestionate absolut diferit. Nu trebuie sa moară întotdeauna cineva pentru a schimba lucrurile. Ar trebui să se gestioneze timpul într-un alt mod. Munca noaptea. Nu vom lasa această tragedie să treacă neobservată”, a declarat  secretarul general pentru Pavia și Lodi al Cislului, Elena Maga.

"Nu se poate muri la serviciu de prea multă caldură. În orele cele mai călduroase trebuie luate toate măsurile de precauție pentru a evita tragedii precum cea de la Lodi”, a declarat Nicola Fratoianni, secretarul national de  Stânga din Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » A murit în timp ce vopsea o trecere de pietoni, în Italia. Bărbatul de 44 de ani s-a prăbușit din cauza căldurii: "O dramă pe cât de absurdă, pe atât de evitabilă"