Antena Meniu Search
x

A scăpat ca prin minune, după ce a fost atacat de un crocodil, în Australia. Bărbatul de 51 de ani făcea snorkeling când animalul l-a mușcat de cap

Un bărbat australian a scăpat cu viață după ce a fost atacat de un crocodil de apă sărată în timp ce făcea snorkeling într-o stațiune exclusivistă din Queensland.

de Redactia Observator

la 30.05.2023, 09:11

A scăpat ca prin minune, după ce a fost atacat de un crocodil, în Australia. Bărbatul de 51 de ani făcea snorkeling când animalul l-a mușcat de cap
A scăpat ca prin minune, după ce a fost atacat de un crocodil, în Australia. Bărbatul de 51 de ani făcea snorkeling când animalul l-a mușcat de cap - Shutterstock

Marcus McGowan, în vârstă de 51 de ani a povestit clipele decoșmar trăite în Queensland, după ce un crocodil l-a atacat. Bărbatul a detaliat cum a reușit să socată capul dintre fălcile prădătorului, suferind însă răni grave. A fost transportat cu avionul la un spital de pe o insulă din apropiere, iar mai târziu a fost transportat cu avionul la Cairns pentru tratament suplimentar. Atacurile de crocodili sunt neobișnuite în Australia, dar au fost mai multe în ultimele luni, potrivit BBC.

Marcus a spus că se afla în apă cu un grup de oameni la aproximativ 28 km în largul insulei Haggerstone, lângă Cape York, când a fost mușcat din spate.

Bărbatul a scăpat ca prin minunte, după ce crocodilul l-a prins de cap

"Am crezut că este un rechin, dar când am ridicat mâna, mi-am dat seama că este un crocodil. Am putut să-i deschid fălcile suficient de mult pentru a-mi scoate capul", a spus el într-un comunicat.

Pe acelaşi subiect

Crocodilul, suspectat a fi un pui, s-a întors pentru o altă încercare, a spus el, dar a reușit să-l împingă, însă a fost mușcat de mână. Departamentul de mediu din Queensland spune că va investiga incidentul, dar „crocodilii din oceanul deschis pot fi dificil de localizat, deoarece animalele călătoresc adesea zeci de kilometri pe zi”.

Crocodilii sunt obișnuiți în nordul tropical al Australiei, care a suferit o serie de atacuri recent. În februarie, gardienii au împușcat un crocodil de 4,2 m care a atacat un bărbat și i-a mâncat câinele într-un port cu ambarcațiuni, la nord de Cairns.

Și la începutul acestei luni, rămășițele pescarului Kevin Darmody, în vârstă de 65 de ani, au fost găsite în interiorul unui crocodil de 4,1 m pe râul Kennedy din apropiere - al 13-lea atac mortal din Queensland de la începutul evidenței în 1985. În cadrul programului de management al Queensland, „crocodilii cu probleme” sunt îndepărtați din zonele în care amenință siguranța publică și, în cazuri rare, eutanasiați.

De când vânătoarea de crocodili a fost interzisă în 1974, populația de crocodili a statului a revenit de la un minim de aproximativ 5.000 de animale la aproximativ 30.000 în prezent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » A scăpat ca prin minune, după ce a fost atacat de un crocodil, în Australia. Bărbatul de 51 de ani făcea snorkeling când animalul l-a mușcat de cap