Antena Meniu Search
x

Video Cel mai mare crocodil din România cântăreşte aproape 300 de kilograme și este vedeta de la ZOO Sibiu. Exemplarul măsoară nu mai puțin de 4 metri

Dacă vreţi să vedeţi cel mai mare crocodil din ţară, cu siguranţă trebuie să ajungeţi la Grădina Zoologică din Sibiu. Exemplarul, un crocodil de Nil, măsoară patru metri şi cântăreşte aproape 300 de kilograme.

de Redactia Observator

la 01.02.2023, 08:24

Vezi și

Crocodilul în vârstă de 20 de ani este vedeta Grădinii Zoologice din Sibiu deja de cinci ani.

Liviu Todescu, veterinar: Avem cel mai mare crocodil din Romania, un crocodil de Nil a venit de la Gradina Zoologică din Bucureşti. Da, este un animal deosebit ceea ce înseamnă că face numai reclamă bună Grădinii Zoologice de la Sibiu.

Crocodilul de Nil are parte de tratament special

Pe cât de deosebit, pe atât de pretenţios. Mănâncă săptămânal câte patru kilograme de carne de pui. Are un adăpost special, un bazin şi o plajă dotată cu sistem de încălzire.

Pe acelaşi subiect

Liviu Todescu, veterinar: O temperatură între 28-30 de grade, 60-70 la sută umiditate, tot timpul este controlată, bazinul este încălzit în permanenţă, are plajă şi atunci el îşi alege dacă vrea să stea în bazinul cu apă sau pe plajă în care avem becuri cu ultraviolete şi cu infraroşii care să imite soarele.

Uriaşul animal a câştigat simpatia angajaţilor şi a vizitatorilor.

Stancuta Lucan, îngrijitor ZOO: E cuminte, nu a agresat pe nimeni. Ii dăm o dată pe săptămână mâncare. Carne de pui, între 4 şi 6 kilograme.

Cei mai fascinaţi sunt bineînţeles, copiii. În habitatul lor natural, astfel de crocodili trăiesc aproximativ 60 de ani şi pot ajunge să cântărească până la 600 de kilograme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cel mai mare crocodil din România cântăreşte aproape 300 de kilograme și este vedeta de la ZOO Sibiu. Exemplarul măsoară nu mai puțin de 4 metri