Antena Meniu Search
x

A stat 17 ani în spatele gratiilor pentru un viol pe care nu l-a comis. Acum lasă totul în urmă şi se mută în Amsterdam: "Este prima zi din restul vieții mele"

A plătit pentru ceva ce nu a făcut, iar acum vrea să-și ia viața de la capăt. Un bărbat care a executat 17 ani de închisoare pentru un viol pe care nu l-a comis, părăsește Marea Britanie pentru o viață în străinătate. Vrea să lase trecutul în urmă și să-și trăiască viața departe de locul care i-a distrus-o.

de Redactia Observator

la 30.07.2023, 13:53

Andrew Malkinson, în vârstă de 57 de ani, vrea să renunțe la cetățenia britanică și să devină cetățean olandez. Astăzi s-a urcat într-un tren din gara din Londra către Amsterdam, acolo unde îl așteaptă o nouă viață, potrivit Mirror.

A trecut mult timp, dar aceasta este prima zi din restul vieții mele. M-am născut aici, dar nu mă identific cu locul și nu mă simt ca acasă, după ce am trecut prin toate astea Mă simt mai mult olandeză decât engleză și aș dori ca Ministerul de Externe să negocieze un pașaport olandez. Nu cred că este o cerere mare, din motive umanitare”, a spus bărbatul.  

Andrew, din Grimsby, North Lincs, și-a petrecut o mare parte din anii 20 călătorind. El lucra în Țările de Jos când s-a întors temporar în Marea Britanie în 2003 și a fost arestat pe nedrept pentru un viol pe care nu l-a comis. 

A stat 17 ani în spatele gratiilor pentru un viol pe care nu l-a comis

Pe acelaşi subiect

Dacă nu aș fi fost arestat, aș fi fost în Olanda acum 23 de ani și aș fi fost eligibil pentru un pașaport. Mi-au luat totul, dragoste, relații, bucurie. Sper că plecarea în Olanda va ajuta la vindecare. O să fiu alături de prieteni”, a spus bărbatul. 

Doi ofițeri care l-au pus pe Andrew în scaunul de acuzat au fost lăudați la procesul său inițial, pentru că au adus în instanță un „agresor”. 

A fost ca o lovitură în față pentru că știam că a fost pus la cale. Vreau ca autoritățile să fie trase la răspundere. Vreau despăgubiri”, a declarat Andrew.

Andrew ar fi putut fi eliberat cu până la 10 ani mai devreme dacă ar fi recunoscut fapta, însă a refuzat, pentru că era o „mărturisire mincinoasă”.

Aproape că m-a înnebunit. Nu cred că voi înceta vreodată să mă simt furios. O singură viață este tot ce avem și ei au devastat-o pe a mea”, a spus acesta.

Andrew, care a ratat să-și vadă fiul crescând, are diabet de tip 1 care îi pune viața în pericol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Mapamond » A stat 17 ani în spatele gratiilor pentru un viol pe care nu l-a comis. Acum lasă totul în urmă şi se mută în Amsterdam: "Este prima zi din restul vieții mele"