Antena Meniu Search
x

Foto Alina, românca ucisă şi aruncată la gunoi de soţul său în Spania, a fost răzbunată de justiţie. Bărbatul va sta peste 18 ani în spatele gratiilor

La doi ani de când Alina Mocanu a avut parte de o moarte înfiorătoare chiar din mâinile soţului său, justiţia a decis. Curtea Supremă din Spania a confirmat condamnarea de 18 ani şi jumătate de închisoare pe care a primit-o în primă instanţă fostul marinar olandez, scrie diariodealicante.net.

de Monica Palade

la 23.08.2023, 09:36

În motivarea sentinţei se explică că bărbatul „a pus capăt vieții femeii, ca o consecință a situației de dominare fizică pe care a exercitat-o asupra ei și pentru că a văzut-o cu alți bărbați”. Iniţial, Tribunalul din Alicante îl condamnase la 22 de ani și șase luni de închisoare pentru infracțiunea de omor cu circumstanțe agravante și cruzime, dar cu circumstanță atenuantă de recunoaștere a faptelor.

Filmul unei crime înfiorătoare

Românca, mama a doi copii de 8 şi 14 ani la data faptelor, în vârstă de 36 de ani, a fost ucisă cu bestialitate de Arthur Karvink, cu 23 de ani mai mare ca ea din cauza geloziei. Cei doi erau împreună de doi ani şi se pare că femeia decisese să îl părăsească.

Crima a avut loc pe 16 februarie 2020. Potrivit rechizitoriului, cei doi au început să se certe, după ce olandezul a găsit-o pe Alina într-un bar, în compania unui alt bărbat. În seara următoare, Arthur a mers la un alt bar din localitate, acolo unde, din nou, ar fi găsit-o pe româncă sărutându-se cu un alt bărbat.

Au început să se certe, apoi au plecat împreună din bar şi s-au dus la sediul firmei de imobiliare pe care o deţinea olandezul. El a profitat că femeia a intrat la baie, a luat un cuţit de bucătărie şi a înjunghiat-o în spate. Apoi au urmat alte lovituri, peste 16 au numărat legiştii, după care i-a tăiat gâtul. Ulterior, bărbatul i-a înfăşurat cadavrul cu grijă într-o pătură, l-a sigilat cu bandă adezivă şi l-a acoperit cu o pilotă pe care a legat-o cu o sfoară, după care l-a aruncat într-un tomberon. Cuprins de remuşcări, bărbatul a mers şi s-a predat, în aceeaşi zi, invocând drept motiv principal gelozia.

Alina Mocanu avea 36 de ani şi era mama unui băiat de 14 ani şi a unei fetiţe de 9 ani. Femeia a plecat în străinătate de aici, din Satnoeni, Călăraşi, în urmă cu câţiva ani, atunci când a pierdut în instanţă custodia fetiţei ei. Pentru că trebuia să-i plătească pensie alimentară, a plecat în Spania, unde s-a angajat la un restaurant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Alina, românca ucisă şi aruncată la gunoi de soţul său în Spania, a fost răzbunată de justiţie. Bărbatul va sta peste 18 ani în spatele gratiilor