Antena Meniu Search
x

Galerie foto Altar de flori şi lumânări pentru familia de francezi care s-a aruncat de la etajul 7, în Elveţia. Credeau în teoriile conspiraţiei şi trăiau „retrași din societate”

Săptămâna trecută, o tragedie şoca o întreagă comunitate dintr-o localitate din Elveţia, după ce cinci persoane s-au aruncat de la etajul şapte al unei clădiri. Patru dintre victime au decedat, iar autorităţile au transmis că toate erau parte a aceleeaşi familii. Poliţiştii au întocmit acum un raport despre cazul lor şi au scos la iveală detalii despre familia care s-a aruncat în gol.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 30.03.2022, 15:44

Patru membri ai unei familii franceze au murit după ce au sărit dintr-un apartament de la etajul șapte din orașul elvețian Montreux Un băiat de 15 ani a supraviețuit tragediei de joia trecută, care a avut loc lângă cazinoul de pe Lacul Geneva. El rămâne în continuare în comă, în stare stabilă, la spital, scrie The Guardian.

Poliția regională din Vaud a declarat marți că nu există niciun semn de violenţe și că în urma constatărilor lor „fac posibilă excluderea intervenției unei alte persoane. Autorităţile iau în calcul teoria „sinuciderii colective”.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, soția lui în vârstă de 41 de ani, sora ei geamănă, fiica cuplului în vârstă de opt ani și fiul lor au trăit cu toții „retrași din societate”, potrivit raportului poliției.

Cine sunt victimele din Elveţia

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii au spus că doi ofițeri au bătut la ușa apartamentului la ora 6.15, dorind să vorbească cu tatăl despre școlarizarea la domiciliu a fiul său. Neputând intra, ofițerii au plecat. Poliția a spus că „de la începutul pandemiei, familia a fost foarte interesată de teoriile conspirației și ale supraviețuirii”. Familia a trăit într-o autosuficiență virtuală, după ce a adunat un depozit de alimente, ocupându-și o mare parte din spațiul de locuit, dar permițându-le să treacă peste o criză majoră.

Doar sora geamănă a mamei lucra, în timp ce nici mama, nici fetița de opt ani, care nu a frecventat școala, nu erau înregistrate la autoritățile locale. „Toate aceste elemente sugerează teama ca autoritățile să intervină în viața lor”, se arată în declarația poliției.

Ziarul francez Journal du Dimanche a spus că tatăl, Eric David, a crescut într-o zonă bogată din Marsilia și a urmat Ecole Polytechnique, una dintre cele mai prestigioase școli din țară. Surorile gemene, Nasrine și Narjisse Feraoun, au crescut într-o familie de cinci copii care au fost educați la liceul de elită Henri-IV din Paris. Mama era stomatolog, iar sora ei oftalmolog.

Ziarul a mai spus că gemenii erau nepoţi ai romancierului algerian Mouloud Feraoun. Prieten apropiat al filozofului francez Albert Camus, Feraoun a fost asasinat la Alger în 1962 de un grup francez de extremă dreaptă pro-colonial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Altar de flori şi lumânări pentru familia de francezi care s-a aruncat de la etajul 7, în Elveţia. Credeau în teoriile conspiraţiei şi trăiau „retrași din societate”