Antena Meniu Search
x

Au furat un craniu şi l-au pus în pungă, pentru un "ritual magic" de îmbogăţire. Cei 5 tineri din Nigeria, prinşi în drum spre vraci, vor îmbătrâni după gratii

Cinci bărbați din Nigeria au fost condamnați la 12 ani de închisoare fiecare, după ce au exhumat un craniu uman pentru a-l folosi la un ritual de îmbogățire, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 15:33

Bărbaţii, prinşi cu craniul furat în pungă
Bărbaţii, prinşi cu craniul furat în pungă - Shutterstock

Cinci nigerieni, condamnați la închisoare după ce au exhumat un craniu pentru un ritual voodoo. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani intenționau să ducă rămășițele umane la un vraci. Acesta le-a spus tinerilor că este nevoie de craniu pentru organizarea unui ritual care urma să-i facă bogați.

Bărbaţii, prinşi cu craniul în pungă

Bărbații au fost decoperiți cu craniul într-o pungă și au pledat vinovați în timpul procesului. Ei au recunoscut că au dezgropat cadavrul dintr-un cimitir musulman. Un tribunal din orașul Minna i-a găsit pe bărbați vinovați de conspirație criminală, pătrundere în locuri de înmormântare și deținere ilegală a unui craniu uman. Vraciul nu a fost arestat și pus sub acuzare.

Credința în „juju”, cunoscută și sub numele de voodoo, este destul de răspândită în Nigeria, potrivit unui raport din 2010 al Centrului de Cercetare Pew, relatează Mediafax. Astfel de convingeri au dus la apariția unui val de crime, victimele fiind în special persoane considerate vulnerabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » Au furat un craniu şi l-au pus în pungă, pentru un "ritual magic" de îmbogăţire. Cei 5 tineri din Nigeria, prinşi în drum spre vraci, vor îmbătrâni după gratii