Antena Meniu Search
x

Foto Avertismentul dureros al unei mame, după ce bebelușul ei a murit înecat cu un balon: "Nu știam cât de periculoase sunt"

O femeie din Australia a povestit drama prin care a trecut dupa ce copilul ei, de doar 11 luni, a murit înecat cu un balon.

de Redactia Observator

la 29.12.2021, 18:54

În aprilie 2020, visul tinerei Ashleigh Chapman, în vârstă de doar 18 ani, devenea realitate. Ea și Jesse, partenerul ei de viață, se puteau mândri cu un bebeluș de nota 10. "Adoram să fiu mama lui Heath. Era frumos, cu ochi expresivi care păreau a-și schimba culoarea din căprui în albaștri-argintii și invers. Părul lui șaten creștea în bucle. Un copil bun, plângea doar atunci când trebuia să îl culcăm. <Nu vrea să piardă niciun moment>, râdea Jesse. Era adevărat. Ne urmărea cu ochii peste tot. Era fascinat de lume", a povestit tânăra.

Bebeluș mort din cauza unui banal balon

Cu doar 10 zile înainte de prima lui aniversare, micuțul Heath s-a trezit devreme, ca de obicei. Părinții i-au dat să mănânce, i-au schimbat pampersul și l-au lăsat să se joace, așa cum o făceau în fiecare zi. În doar câteva ore totul urma să se schimbe. "L-am urmărit puțin și ne-am jucat cu el. A mâncat jumătate de sandviș și l-am lăsat, m-am dus să pregătesc prânzul. Salonul nostru era lângă bucătărie, așa că tot aruncam un ochi la el. Când am auzit o mică tuse nu m-am gândit că e ceva serios. Apoi, la câteva moment, o altă tuse, de data aceasta cu un sunet ciudat. M-am uitat la el. Era cu fața în jos, într-un colț, și nu se mișca. L-am întors și am văzut că nu respira. Mi-am adus aminte de tuse și am crezut că a înghițit ceva. I-am pus un deget pe gât dar nu am simțit nimic, m-am panicat, am început să țip și să plâng", a povestit Ashleigh, potrivit The Sun.

Sora ei vitregă, care era chiar în camera alăturată, a sărit imediat în ajutor și a sunat la amublanță. "Ca parte a pregătirii de bonă am făcut cursuri de prim ajutor. Am început să îl resuscitez. Nu a funcționat. În doar câteva minute a venit o ambulanță. M-au întrebat ce s-a întâmplat și le-am zis că nu știu. Se juca, l-am auzit tușind și l-am găsit inconștient. I-au verificat căile respiratorii, nimic", a spus ea.

Pe acelaşi subiect

"Niciodată nu m-am gândit să ascund baloanele"

Copilul a fost transportat imediat la spital, iar mama lui transportată să-i fie alături, într-o altă ambulanță. "Când am ajuns m-au dus într-un salon pentru aparținători. Am întrebat unde e Heath, cum e, dacă pot să-l văd. Doctorul mi-a spus că, din păcate, nu arată bine. <Nu credem că va supraviețui>. A venit și mama lui Jesse, m-am agățat de ea și plângeam. După o oră a venit un doctor și când i-am văzut chipul am știut că bebelușul meu a murit. Să-l văd acolo, mort, m-a frânt. Nimeni nu putea spune de ce a murit și când. Putea fi deja mort când l-am găsit eu. Era un mister complet. Zile întregi nimeni nu a putut explica ce s-a întâmplat. Apoi, după o săptămână, o femeie de la biroul medicului legist m-a sunat. <I-am găsit un balon în trahee. Nu e neobișnuit să se întâmple asta în cazul copiilor. Doar o intervenție chirurgicală l-ar fi salvat>, mi-a spus . Era să leșin din cauza șocului. Mintea a început să o ia razna. De unde a pus mâinile pe un balon? Apoi mi-am dat seama. Era un pachet de baloane deschis în dulap, lângă TV. A deschis dulapul și a luat unul. Ne-a văzut pe noi că umflam baloane. Poate că a încercat să facă la fel? Poate a vrut să-l mestece. Am ascuns tot ce ar fi putut înghiți. Dar niciodată nu m-am gândit la baloane", a mărturisit Ashleigh.

"Toată lumea știe ce periculoase sunt bateriile, dar de ce nu sunt campanii despre baloane? Am decis, în memoria lui, să fac ceva în sensul ăsta. Nu vreau ca nicio mamă să mai treacă prin iad. Sute mi-au scris. Cele mai multe, ca mine, nu știau cât de periculoase sunt. În loc să aniversez, m-am dus să cumpăr un sicriu pentru bebelușul meu", a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Avertismentul dureros al unei mame, după ce bebelușul ei a murit înecat cu un balon: "Nu știam cât de periculoase sunt"