Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Băiat de 16 ani, arestat în UK după ce a tăiat un copac celebru. Arțarul vechi de 200 de ani apăruse în filmul ”Robin Hood”

Un copac celebru din Marea Britanie, bătrân de peste 200 de ani, a fost tăiat de un adolescent. Arborele se afla chiar lângă celebra fortificație Zidul lui Hadrian. 

De Redactia Observator la 29.09.2023, 09:06
Vezi și

Poliţia a afirmat că a arestat un băiat de 16 ani în legătură cu tăierea impresionantului sicomor (paltin de munte) din nordul Angliei, care era aşezat într-o adâncitură naturală a reliefului, o zonă altfel lipsită de copaci, de-a lungul Zidului lui Hadrian.

El era cunoscut şi drept ”Copacul Robin Hood” după ce a apărut în filmul din 1991 ”Robin Hood: Prinţul Hoţilor”.

Copacul a apărut în filul ”Robin Hood: Prinţul Hoţilor”

Fotografiile înfăţişează copacul, estimat a avea o vârstă de câteva sute de ani şi votat în 2016 ”Copacul anului în Anglia”, doborât la pământ, de-a curmezişul zidului, lângă un ciot proaspăt tăiat.

Pe acelaşi subiect

”Acesta este un punct de atracţie turistică, unul cunoscut în întreaga lume, şi evenimentul de astăzi a provocat un şoc important, tristeţe şi furie în comunitatea locală şi dincolo de aceasta”, a declarat Kevin Waring, de la Poliţia din Northumbria.

”O anchetă a fost declanşată imediat după acest act de vandalism şi în această după-amiază am arestat un suspect”, a arătat el.

Organizaţia National Trust, care îngrijeşte zona, alături de Parcul Naţional Northumberland, a afirmat că este ”şocată şi îngrozitor de întristată”, în timp ce legislatorul local Guy Opperman a spus că toată lumea este ”îndurerată”.

”Aceasta este o faptă penală şi un atac asupra unuia dintre cei mai celebri copaci ai naţiunii”, a afirmat Opperman, pe reţelele sociale.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Băiat de 16 ani, arestat în UK după ce a tăiat un copac celebru. Arțarul vechi de 200 de ani apăruse în filmul ”Robin Hood”