Antena Meniu Search
x

Băieţel de 8 ani, găsit în viaţă într-o canalizare, la 8 zile după ce a dispărut din curtea casei, în Germania. Un trecător i-a auzit strigătele

Miracol pentru o familie din Germania. Băiatul lor de doar 8 ani a fost găsit de un trecător într-o canalizare, după ce a fost dat dispărut din grădina părinţilor în urmă cu opt zile.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 29.06.2022, 22:03

Vezi și

Joe, în vârstă de 8 ani, din Oldenburg, Germania, se juca în grădina din faţa casei când a dispărut în mod misterior, pe 17 iunie. Disperaţi, părinţii au anunţat imediat autorităţile. La căutări au participat sute de localnici, detectivi şi câini de urmă, însă nu au reuşit să dea de urma copilului.

Strigătele micuţului au fost auzite de un bărbat care a trecut prin zonă

Speranţele familiei erau pe punctul de a se nărui când, pe 25 iunie, un trecător a sunat la poliţie şi a spus că se aude „un zgomot slăbit” dintr-o canalizare. Poliţia, pompierii şi un echipaj al serviciului de ambulanţă s-au deplasat imediat la faţa locului. Gura de canalizare se afla la aproximativ 200 de metri de casa familiei, în districtul Donnerschwee, relatează Daily Mail. Când au ridicat capacul canalului, ofiţerii l-au găsi pe Joe la baza canalizării, plângând şi strigând după ajutor. Un pompier a încercat să îl calmeze şi apoi a intrat în interiorul canalului pentru a-l scoate.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a afla cum a ajuns copilul în interiorul canalizării, dacă s-a pierdut ori a fost închis de cineva, relatează presa germană, poliţia recunoscând posibilitatea ca cineva să-l fi introdus acolo în mod deliberat.

Pe acelaşi subiect

Băiatul a fost dus de urgenţă la spital, dar se află în afara oricărui pericol

Copilul a fost transportat de urgenţă la spital cu hipotermie, dar nu are răni majore, iar medicii sunt pozitivi în privinţa revenirii sale complete.

„Am văzut cum băiatul a fost scos cu grijă din gaură, un ofiţer l-a calmat. Nu știam că este Joe. Părea nevătămat. Nu pot să cred că era acolo și în viață!”, a declarat un vecin.

„Un ofiţer l-a liniştit pe copil. Părea nevătămat. A fost foarte norocos că a fost auzit – pe aici trec o mulțime de mașini și nivelul de zgomot este mai ridicat acolo”, a menţionat un alt martor.

Trec des pe aici. Dacă ar fi fost acolo de multă vreme, cineva l-ar fi auzit mai devreme”, a completat altcineva.

Poliția a anunţat veştile bune pe Twitter, într-o postare: „Joe tăieşte!”. Ofiţerii au menţionat că investighează în prezent pentru a afla cum a ajuns copilul în canalizare şi cum a supravieţuit atâtea zile.

„La aceste temperaturi, căldura este un factor important. Dar în canal este în mod natural mai răcoare. Oamenii pot supraviețui trei zile bune fără apă și mâncare. Nu e nicio problemă. Știm că oamenii care au fost îngropați au supraviețuit în peșteri datorită condensului care se forma. Poate că aşa a fost şi aici, a declarat medicul Peter Sefrin, pensionat în prezent, în vârstă de 81 de ani, pentru presa locală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Mapamond » Băieţel de 8 ani, găsit în viaţă într-o canalizare, la 8 zile după ce a dispărut din curtea casei, în Germania. Un trecător i-a auzit strigătele