Antena Meniu Search
x

Ucisă cu sălbăticie, îndesată într-un sac şi ascunsă în canalizare. Cadavrul mamei a fost găsit la patru ani de la dispariţie, în SUA

Fiul unei femei din Colorado a fost acuzat de crimă, după ce cadavrul acesteia a fost găsit într-un sac de gunoi și ascuns în canalizarea casei, la patru ani după ce ea a dispărut. Sylvia Frens, în vârstă de 82 de ani din Grand Junction, a fost dată dispărută pe 29 mai 2018 de ''membrii familiei îngrijorați'', a declarat Departamentul de Poliție din Grand Junction într-un comunicat. 

de Redactia Observator

la 12.06.2022, 11:50

Cadavrul mamei a fost găsit la patru ani de la dispariţie
Cadavrul mamei a fost găsit la patru ani de la dispariţie - GrandJunction PD; Daily Mail

Mai târziu în acel an, fiul ei, Richard Vandervelde, în vârstă de 54 de ani - care locuia cu ea la acea vreme - le-a spus că a plecat în California cu un prieten. Fără o nouă adresă stabilită și fără prezenţă pe rețelele de socializare, poliția a stabilit că era moartă, dar a menținut deschisă ancheta cu privire la dispariția ei. Miercuri, oamenii legii au anunțat că detectivii au obținut un mandat de percheziție a locuinței în martie 2022, după ce noii proprietari au raportat că au găsit un sac de gunoi suspect.

Mama a fost ucisă cu sălbăticie, îndesată într-un sac şi ascunsă în canalizare

Folosind testele ADN, poliţiştii au putut să confirme identitatea lui Frens și au spus că a murit în urma unor traumatisme la cap. Fiul ei a fost arestat în Florida pe 19 mai. El a fost acuzat de mai multe infracţiuni, inclusiv crimă de gradul I. Căutarea lui Frens a început atunci când fiica ei, Sharon, a spus poliției că a încercat să o contacteze pe ea și pe fratele ei, fără succes. De puținele ori în care se întâlnise cu fratele ei - pe care nu-l mai văzuse de aproape 15 ani - s-au întâlnit mereu în afara casei. 

Când polițiștii au ajuns la reședință, au găsit toate ușile încuiate, cu excepția unei ferestre crăpate. Spaţiul lăsat era suficient de mare pentru ca o persoană să intre și Sharon le-a spus ofițerilor să meargă în casă, a raportat Daily Sentinel. Odată aflaţi înăuntru, oamenii legii au găsit un bilet de la Vandervelde, în care îi spunea mamei sale că merge în Denver pentru un loc de muncă. De asemenea, biletul ar fi indicat că a existat o dispută între mamă și fiu. După ce a obținut un mandat de percheziție, poliția a reintrat în casă în mai 2018 și a găsit o pată maro pe covorul dormitorului, dar ulterior a stabilit prin teste că nu era sânge. Oamenii legii au mai spus că au simţit un ''miros neplăcut distinct'' în cameră. 

Pe acelaşi subiect

În iunie 2018, poliția l-a interogat pe Vandervelde după ce a fost oprit în trafic, în Columbia, Missouri. Când a fost arestat pentru conduita în trafic, s-a descoperit că a folosit cardurile de credit ale mamei sale, a condus mașina ei și a retras 10.000 de dolari din contul ei - din care peste 5.000 de dolari au fost găsiţi în interiorul mașinii. El a spus poliției că este băiatul mamei și că părinții lui vor divorța.

Când a fost întrebat dacă și-a ucis mama, Vandervelde le-a spus autorităților că s-a operat la șold în ianuarie, insinuând că nu ar fi suficient de sănătos pentru a ucide pe cineva. Le-a mai spus că dorește să ia legătura cu mama lui, dar înregistrările telefonice de pe cele două telefoane găsite în mașină nu indicau că a încercat. Înregistrările au arătat, totuși, că a căutat pe Google: ''Harta locurilor pustii din Colorado'' și ''zonele cel mai puțin călătorite din apropierea orașului Grand Junction'', a raportat Daily Sentinel. Căutările au inclus, printre altele, ''cinci moduri de a doborî pe cineva în mai puțin de 10 secunde'' și ''cum să dobori pe cineva rapid și în liniște''.

Fiul a fost eliberat atunci deoarece poliția nu l-a putut reține cu privire la neregulile din trafic. În martie 2022, detectivii sub acoperire au folosit un pseudonim pentru a vorbi cu Vandervelde, care le-a spus că mama lui a murit chiar înainte de operația la șold. Omul se află în prezent la închisoarea din Mesa County cu o cauţiune de 1 milion de dolari. Următoarea sa apariție la tribunal va avea loc pe 21 iunie, conform Daily Mail

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Ucisă cu sălbăticie, îndesată într-un sac şi ascunsă în canalizare. Cadavrul mamei a fost găsit la patru ani de la dispariţie, în SUA