Antena Meniu Search
x

Bărbat din SUA, arestat după ce a încercat să înjunghie un însoţitor de bord. Ar fi vrut să deschidă ușa în timpul zborului, pentru a sări din avion

Un bărbat a fost arestat după ce ar fi încercat să deschidă ușa unui avion în timpul zborului și a încercat să înjunghie un însoțitor de bord, au declarat oficialii americani. 

de Redactia Observator

la 07.03.2023, 07:49

Ar fi vrut să deschidă ușa în timpul zborului, pentru a sări din avion
Bărbat din SUA, arestat după ce a încercat să înjunghie un însoţitor de bord - Profimedia

Francisco Severo Torres, în vârstă de 33 de ani, se afla duminică la bordul unui zbor al companiei United Airlines de la Los Angeles la Boston. Cu 45 de minute înainte de aterizare, el a umblat la uşa pentru ieşirea de urgenţă care se află în zona ce desparte clasa întâi de clasa economică.

Echipajul a primit o alarmă că uşa respectivă este dezactivată. Un însoţitor de bord a constatat că mânerul de blocare a uşii fusese mutat din poziţie standard, iar maneta de armare a glisierei de urgenţă fusese mutată în poziţia "dezarmat". După ce uşa a fost resigilată, o însoţitoare de bord le-a spus colegilor săi că l-a văzut pe Torres lângă uşă şi crede că el a umblat la uşă.

Bărbatul riscă o pedeapsă maximă cu închisoarea pe viaţă

Un însoţitor de bord a mers atunci la Francisco pentru a-l confrunta, iar acestea i-ar fi răspuns întrebând dacă există camere de luat vederi care să arate că a făcut acest lucru. Însoţitorii de zbor i-au spus căpitanului avionului că trebuie să aterizeze cât mai repede posibil considerând că bărbatul reprezintă o ameninţare la adresa siguranţei zborului.

Pe acelaşi subiect

La scurt timp după aceea, Francisco s-a apropiat de aceeaşi uşă, în timp ce doi însoţitori de bord se aflau în apropierea acesteia. Bărbatul s-a năpustit apoi asupra unui însoţitor de bord și l-a lovit în gât de trei ori cu o lingură de metal pe care a rupt-o în baia avionului, ca să o transforme într-un "cuțit".

În cele din urmă, ceilalţi pasagerii au intervenit şi bărbatul a fost imobilizat cu ajutorul altor membri ai echipajului de zbor. El a fost luat în custodie după ce avionul a ajuns la Aeroportul Internaţional Logan din Boston.

Francisco le-a spus anchetatorilor că a crezut că unul dintre însoţitori de bord încerca să-l ucidă, aşa că a rupt capătul lingurii în baie înainte de a încerca să deschidă uşa pentru a sări din avion, deşi ştia că vor muri oameni dacă va deschide uşa. Însoţitorul de zbor, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a declarat poliţiei că nu a fost rănit, potrivit documentelor judiciare.

Bărbatul a fost acuzat de intervenţie asupra membrilor echipajului de zbor şi însoţitorilor de bord făcând uz de armă periculoasă, potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii SUA din Massachusetts, precizează CBS News.

United Airlines a declarat că până la finalizarea anchei, lui Francisco i se va interzice să mai zboare cu această companie. În acelaşi timp, compania a mulţumit pentru "acţiunea rapidă" a echipajului şi a pasagerilor săi, adăugând că "zborul a aterizat în siguranţă şi a fost întâmpinat de forţele de ordine".

Bărbatul riscă o pedeapsă maximă cu închisoarea pe viaţă, dacă va fi condamnat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Bărbat din SUA, arestat după ce a încercat să înjunghie un însoţitor de bord. Ar fi vrut să deschidă ușa în timpul zborului, pentru a sări din avion