Antena Meniu Search
x

Canibalul japonez, care a ucis o studentă și i-a mâncat din corp, a murit de pneumonie. Nici după 41 de ani nu și-a regretat faptele

Issei Sagawa, japonezul care a ucis o studentă și a mâncat părţi din corpul ei, a murit la vârsta de 73 de ani, din cauza unei pneumonii. Crima înfiorătoare a avut loc în 1981, când Sagawa era student la Paris.

de Redactia Observator

la 02.12.2022, 11:48

Canibalul japonez, care a ucis o studentă și a mâncat părți din corpul ei, a murit din cauza pneumoniei. Nici după 41 de ani nu și-a regretat faptele
Canibalul japonez, care a ucis o studentă și a mâncat părți din corpul ei, a murit din cauza pneumoniei. Nici după 41 de ani nu și-a regretat faptele - Profimedia Images

Issei Sagawa a murit la 24 noiembrie, din cauza unei pneumonii. Înmormântarea a avut loc cu participarea apropiaţilor săi, a precizat editorul unei autobiografii a fratelui său Jun. Nu a avut loc o ceremonie publică.

Issei Sagawa era student la Paris, la Universitatea Sorbonna, atunci când, la 11 iunie 1981, a invitat o colegă olandeză, Renee Hartevelt, la cină în apartamentul său. Acolo, el a ucis-o pe tânără împuşcând-o în ceafă, a violat-o şi apoi, pe parcursul a trei zile, a mâncat părţi din corpul fetei.

Apoi, japonezul a încercat să scape de rămăşiţele tinerei ducându-le în Bois de Boulogne şi a fost arestat după şapte zile, când şi-a mărturisit faptele.

Japonezul a fost arestat după 7 zile

Pe acelaşi subiect

“Să o mănânc pe această fată a fost o expresie de iubire. Voiam să simt în mine existenţa unei persoane pe care o iubesc”, a afirmat bărbatul după arestare.

În 1983, experţi francezi l-au declarat pe japonez bolnav psihic. Sagawa a fost internat într-o instituţie de psihiatrie în Franţa, iar apoi în Japonia, după care, în august 1985, el a fost externat şi de atunci a rămas în libertate.

Devenit celebru, el primea numeroşi juurnalişti pentru interviuri la apartamentul său din Tokyo. Uneori, bărbatul apărea şi la televiziunea japoneză. Sagawa a publicat mai multe cărţi best-seller, cum ar fi “Canibal”.

În 1982, scriitorul japonez Juro Kara a câştigat prestigiosul premiu literar Akutagawa pentru romanul “Scrisoarea lui Sagawa”, despre crima lui Issei Sagawa.

Cum și-a explicat bărbatul faptele

În plus, în 2018 doi antropologi au realizat cu documentar despre acest caz, în care Sagawa afirma că nu este în măsură să explice faptele sale. “Pur şi simplu este fantezia mea. Nu pot să spun nimic mai concret. Oamenii probabil gândesc că sunt nebun”. El şi-a descris “obsesia” ca fiind “imposibil de stăvilit”.

Sagawa şi-a trăit ultimii ani ai vieţii alături de fratele său, se pare într-un scaun cu rotile, după mai multe probleme de sănătate, inclusiv un accident vascular cerebral.

El nu a arătat niciun moment că regretă ce a făcut. Într-un interviu pentru Vice, în 2013, spunea în timp ce se uita la postere cu femei japoneze: “Cred că ar avea un gust delicios”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Mapamond » Canibalul japonez, care a ucis o studentă și i-a mâncat din corp, a murit de pneumonie. Nici după 41 de ani nu și-a regretat faptele