Antena Meniu Search
x

Casa ororilor unde două fetițe de 8 ani au fost lăsate să moară de foame, după ce au fost violate de criminalul în serie Marc Dutroux, va fi demolată

O casă a groazei. Așa poate fi numită cea de-a doua reședință a criminalului belgian Marc Dutroux, care va fi rasă de pe fața pământului. În august 1996, aici au fost descoperite cadavrele a două fetițe, care fuseseră răpite cu un an mai devreme. Familile copilelor și-au dat acordul ca locuința din Lobbes să fie distrusă.

de Monica Palade

la 15.03.2023, 16:04

Casa ororilor unde două fetițe de 8 ani au fost lăsate să moară de foame, după ce au fost violate de criminalul în serie Marc Dutroux, va fi demolată - Profimedia

„Totul va fi distrus, redus în bucăți, astfel încât să nu mai rămână nicio urmă”, a declarat pentru AFP Lucien Bauduin, primarul Lobbes, comună care cuprinde satul Sars-la-Buissière. Şantierul de demolare a început luni, a spus el, iar obiectivul este ca iarba să crească din nou până la vară pe acest teren dobândit de municipalitate după ce a fost sigilat în cadrul „cercetarii judiciare”.

Le-a lăsat să moară de foame

În grădina acestei proprietăți, sub câțiva metri de pământ, au fost descoperite în august 1996 trupurile lui Julie Lejeune și Mélissa Russo, două fetițe de 8 ani răpite cu un an mai devreme în regiunea Liège. Marc Dutroux, 66 de ani, condamnat în 2004 la închisoare pe viață, fusese arestat cu câteva zile înainte de această descoperire macabră. El a fost găsit vinovat că a violat și răpit șase fetițe, pe care le răpise anterior, în 1995 și 1996. Patru dintre ele au fost ucise, inclusiv Julie și Mélissa pe care Dutroux le-a lăsat să moară de foame.

Demolarea proprietății Sars-la-Buissière vine după cea a „casei groazei” din Marcinelle, un cartier popular din Charleroi, unde Marc Dutroux și-a sechestrat victimele într- un subsol. La cererea familiilor victimelor, beciurile vor fi păstrate în cadrul unui proiect de urbanism pentru o „grădină memorială” care ar trebui să vadă lumina zilei până la sfârșitul anului 2023.

În Sars-la-Buissière, în locul locuinței, „ne îndreptăm mai mult spre un parc public, eventual împodobit cu una sau două opere de artă, dar nu în spiritul unui memorial”, a subliniat Lucien Bauduin. Potrivit consilierului orășenesc, acest șantier de demolare va fi monitorizat 24 de ore din 24 prin intermediul camerelor de supraveghere video legate de secția de poliție locală, pentru a împiedica „turiștii rău intenționați să intre pe șantier și să ascundă orice obiect”. Casa fusese abandonată cu mobilierul ei, în 1996, scrie Le Parisien.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Casa ororilor unde două fetițe de 8 ani au fost lăsate să moară de foame, după ce au fost violate de criminalul în serie Marc Dutroux, va fi demolată