Antena Meniu Search
x

Caz bizar pe un vas de croazieră: peste 300 de pasageri și membri ai echipajului s-au îmbolnăvit în timpul voiajului. Autoritățile nu au aflat cauza

Caz bizar pe un vas de croazieră. Peste 300 de pasageri și membri ai echipajului s-au îmbolnăvit în timp ce se aflau la bordul unei nave, dar autoritățile nu au reușit să afle care este cauza care a dus la acest lucru, relatează CBS News, citat de News.ro.

de Redactia Observator

la 09.03.2023, 05:50

Autoritățile nu au aflat cauza
Caz bizar pe un vas de croazieră. Peste 300 de pasageri membri ai echipajului s-au îmbolnăvit în timpul voiajului - Profimedia

În total, 284 din cei 2.881 de pasageri de pe uriaşul vas de croazieră Ruby Princess au anunţat că se simt rău în timpul voiajului pe care l-au făcut între 26 februarie şi 5 martie, au declarat anchetatorii de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite. De asemenea, 34 din cei 1.159 de membri ai echipajului au raportat că s-au îmbolnăvit.

Epidemiologii şi agenţii de sănătate a mediului din cadrul Programului de igienizare a navelor al CDC au sosit de îndată ce nava a acostat în Galveston, Texas, la 5 martie.

Aceştia nu au stabilit deocamdată ce a cauzat îmbolnăvirile. Echipajul de pe navă a făcut curăţenie mai frecvent şi a folosit proceduri de dezinfecţie odată ce a început epidemia de la bord, a declarat CDC. De asemenea, aceştia au colectat mostre de scaun pentru a fi analizate de CDC.

Autoritățile nu au stabilit deocamdată ce a cauzat îmbolnăvirile

Pe acelaşi subiect

Angajaţii au recomandat pasagerilor bolnavi să se izoleze în camerele lor, a declarat un purtător de cuvânt al Princess Cruises. Compania crede că îmbolnăvirea a fost probabil cauzată de un norovirus, un virus foarte contagios care provoacă vărsături şi diaree. Norovirusul, care este numit uneori "virusul vaselor de croazieră", provoacă peste 90% din focarele de boli diareice pe navele de croazieră, potrivit CDC.

Între timp, nava Ruby Princess a pornit într-o nouă călătorie, a precizat compania. Ultimul grup de pasageri, aflat în prezent într-o croazieră de şapte zile în Caraibe, a fost informat despre creşterea numărului de îmbolnăviri în timpul voiajului precedent.

În trecut, Ruby Princess a ţinut prima pagină a ziarelor ca loc al mai multor focare de COVID-19, inclusiv într-o croazieră din 2020, la începutul pandemiei de coronavirus, când a acostat în Australia cu sute de cazuri pozitive la bord.

În ultimii ani, CDC a monitorizat focarele de COVID-19 de pe navele de croazieră, dar programul de urmărire a cazurilor s-a încheiat în iulie 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Mapamond » Caz bizar pe un vas de croazieră: peste 300 de pasageri și membri ai echipajului s-au îmbolnăvit în timpul voiajului. Autoritățile nu au aflat cauza