Antena Meniu Search
x

Opt persoane au murit și alte nouă sunt date dispărute, după ce o navă cargo s-a scufundat în apele Japoniei

Opt persoane, inclusiv mai mulți cetățeni chinezi, au murit după ce o navă de marfă s-a scufundat în apele Japoniei, spun autoritățile chineze.

de Redactia Observator

la 26.01.2023, 12:38

Opt persoane au murit și alte nouă sunt date dispărute, după ce o navă cargo s-a scufundat în apele Japoniei
Opt persoane au murit și alte nouă sunt date dispărute, după ce o navă cargo s-a scufundat în apele Japoniei - Profimedia

Salvatorii au căutat supraviețuitori de când nava Jin Tian s-a răsturnat, marți seara. În căutare au fost implicate mai multe nave și aeronave ale pazei de coastă și armatei Japoniei, paza de coastă din Coreea de Sud și nave private. Alte cinci persoane au fost salvate de la moarte și sunt într-o stare stabilă, potrivit BBC.

Nouă persoane sunt încă date dispărute

Jin Tian, o navă de marfă care avea un echipaj de 22 de persoane, a trimis un semnal de alară, la 110 km vest de insule Danjo din extremul sud-vest al Japoniei, lângă granița maritimă cu Coreea de Sud. Șase dintre morți erau cetățeni chinezi, potrivit Lu Guijun, consulul general al Chinei în orașul japonez Fukuoka.

Exprimăm cele mai profunde condoleanțe victimelor”, a declarat domnul Lu pentru postul de stat chinez CGTN. Autoritățile japoneze nu au confirmat încă numărul deceselor dat de Lu Guijun, însă spus că alte nouă persoane rămân date dispărute. Până acum nu s-a stabilit un motiv care a dus la scufundarea navei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Opt persoane au murit și alte nouă sunt date dispărute, după ce o navă cargo s-a scufundat în apele Japoniei