Antena Meniu Search
x

Cazul româncei din Italia care a născut acasă un copil mort. Patru medici, trimiși în judecată, după 6 ani

Patru medici italieni au fost trimişi în judecată, în cazul româncei care a născut acasă un copil mort, potrivit La Gazzetta del Mezzogiorno. Tragedia s-a petrecut în 2017, când femeia din Nardò a fost nevoită să nască singură acasă, după ce medicii au asigurat-o că sarcina nu ajunsese încă la termen. 

de Redactia Observator

la 18.02.2023, 15:27

Cazul româncei din Italia care a născut acasă un copil mort. Patru medici, trimiși în judecată, după 6 ani
Cazul româncei din Italia care a născut acasă un copil mort. Patru medici, trimiși în judecată, după 6 ani - Shutterstock

În dimineața zilei de 13 februarie 2017, în jurul orei 4:00, românca în vârstă de 37 de ani, rezidentă la Nardò, a născut singură, acasă, un copil mort. Cu doar o săptămână înainte să nască, femeia făcuse trei controale la spitalul Santa Caterina Novella din Galatina, ultimul având loc cu doar două zile înainte de a i se declanșa nașterea.

Atunci, medicii o asiguraseră că nu va naște prea curând deoarece sarcina nu a ajuns încă la termen. Liniștită, aceasta s-a întors acasă, în timp ce soțul a plecat din localitate în interes de serviciu. La nici 48 de ore de la ultima consultație, s-a produs tragedia.

Contracțiile au început în timpul nopții, iar românca a fost nevoită să ceară ajutorul unei vecine care a sunat la 118. Până la sosirea echipajului medical, românca a născut. Din nefericire, copilul nu a supraviețuit.

Patru medici trimiși în judecată

Patru medici au fost trimiși în judecată după finalizarea anchetei. Aceștia vor fi judecați sub acuzația de omor din culpă. Inițial, șapte medici au fost anchetați șapte medici de la spitalul din Galatina.

Au fost audiați în calitate de martori și părinții copilului decedat și vecina care a ajutat-o pe mamă. La finalul ședinței, un judecător de la Tribunalul din Lecce a dispus achitarea a trei medici și punerea sub acuzare a altor patru. Aceștia vor fi judecați sub acuzația de omor din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Cazul româncei din Italia care a născut acasă un copil mort. Patru medici, trimiși în judecată, după 6 ani