Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Ce tristețe infinită". Trei polițiști tineri și-au pierdut viața într-un cumplit accident, după ce mașina în care se aflau a fost violent izbită în plin, în Franța

Au plătit cu viața nesăbuința unui șofer vitezoman. Trei tineri polițiști au murit, după ce mașina în care se aflau a fost izbită în plin. Unul dintre ei era tată, iar un altul urma să devină. Inimile lor s-au oprit însă pentru totdeauna pe un drum din Villeneuve-d’Ascq, Franța.

de Monica Palade

la 22.05.2023, 16:16

Manon, 24 de ani, Paul și Steven, 25 de ani, lucrau de puțin timp la secția de poliție Roubaix. Duminică, ei și-au pierdut viața într-un accident tragic care a făcut patru morți și doi răniți grav.

Unul dintre polițiști era tată, altul urma să devină

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a mers, luni dimineață, la secția de poliție Roubaix, puternic lovită de moartea a trei tineri polițiști. „Toate gândurile mele se îndreaptă către familiile victimelor cărora le transmit condoleanțe. Sprijin deplin pentru răniți”, a reacționat el pe Twitter.

„Cu profundă tristețe aflăm despre decesele în timpul serviciului ale lui Manon, Steven și Paul”, a scris și sindicatul de poliție. Duminică, patru persoane, inclusiv trei tineri ofițeri de poliție, au murit într-o coliziune între un vehicul de poliție și o altă mașină în apropiere de Villeneuve-d'Ascq (Nord). În urma accidentului au fost răniți grav și doi pasageri. Una dintre ipotezele aflate în această etapă este că al doilea vehicul se deplasa pe contrasens cu o viteză de 120 km/h, potrivit Le Parisien.

Pe acelaşi subiect

„Acești trei tineri polițiști erau din Nord, din familii locale”, a declarat ministrul de Interne Gérald Darmanin, „aveau toată viața înainte”. „Toată poliția națională este foarte afectată și emoționată de aceste decese, de tineri voluntari și polițiști entuziaști, abia scoși”, a declarat directorul general al poliției naționale, Frédéric Veaux. „Este un șoc imens pentru colegi”, a adăugat el.

Manon, polițista de 24 de ani, lucra de mai puțin de un an. Ceilalți doi agenți erau de trei sau patru ani în secție. Steven era din Denain și tatăl unui copil de un an, relatează La Voix Du Nord . „Cu mare tristețe și emoție tocmai am aflat de la autorități că unul dintre polițiștii din Roubaix care a murit aseară într-un accident rutier este un tânăr de 25 de ani din Denais”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul orașului, Anne-Lise Dufour-Tonini.

Paul aștepta un copil cu iubita lui. Gérald Darmanin a mai spus luni că gândul lui se îndreaptă spre „această femeie însărcinată care nu va putea să-și prezinte viitorul copil tatălui lui”.

În accident, șoferul celuilalt vehicul, născut în 1999, a murit și el. Clément O. era cunoscut pentru un caz de narcotice în 2019 și ultrajele împotriva unui agent de ordine publică în 2020. Pasagerul care i-a fost alaturi, născut în 2001, a fost transferat în regim de urgență la centrul spitalicesc Lille.

Pe de altă parte, o „tânără” care se afla în vehiculul poliției a fost și ea transferată în „regim de urgență” la Lille. Fata de 16 ani urma era însoțită la spital de polițiști, după ce fusese victima unui viol. Procuratura a deschis o anchetă pentru omor și vătămare corporală.

"Ce tristețe infinită". "Solidaritate cu marea familie a Poliției Naționale, în aceste momente foarte triste și dificile", "Ce tragedie, solidaritate cu familiile îndoliate". "O mare nenorocire. Erau atât de tineri. Sincere condoleante familiilor îndurerate", sunt doar câteva din mesajele postate pe rețelele de socializare. La secția de poliție, o mare de flori a fost depusă în memoria celor trei oameni ai legii, care au plecat prea devreme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » "Ce tristețe infinită". Trei polițiști tineri și-au pierdut viața într-un cumplit accident, după ce mașina în care se aflau a fost violent izbită în plin, în Franța