Antena Meniu Search
x

Foto Cea mai mare sărbătoare naţională din Mexic a avut loc fără restricţii anti-covid. Cum au comemorat mexicanii viețile celor decedaţi, de Ziua Morţilor

Sărbătorile au revenit în totalitate în Mexic după renunţarea la restricţiile menite să oprească răspândirea Covid. Oamenii au ieşit pe străzi, s-au costumat şi au depus lumânări în amintirea celor dragi care au murit, în cadrul sărbătorii Día de Muertos (Ziua Morților), relatează BBC.

de Redactia Observator

la 02.11.2022, 18:59

Mexicanii au luat parte la festivalul anual de Ziua Morților, în timpul căruia sărbătoresc viețile celor decedaţi. Día de Muertos sau Ziua Morților este o tradiție prehispanică în care familiile își amintesc morții și sărbătoresc continuitatea vieții. 

Ziua Morților este o sărbătoare celebrată anual pe 1-2 noiembrie, atât în țara de origine, cât și în zonele cu populație mare de mexicani. Sunt înființate ofrande morților care includ fotografii, mâncare, lumânări, flori, obiecte personale, cranii făcute din zahăr, schelete din hârtie machetă și dulciuri.

Sărbătorile de marți și miercuri sunt cele mai mari din 2019 încoace, după ce s-a renunţat la restricţiile împotriva COVID-19.

Celebrare şi la Casa Albă

Pe acelaşi subiect

Şi la Casa Albă s-a celebrat Día de los Muertos. Au fost expuse fotografii cu rudele şi prietenii personalului care au murit.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reprezentanţii Casei Albe au transmis pe Twitter: "Día de los Muertos fericit din partea administrației Biden-Harris. Anul acesta, Prima Doamnă a colaborat cu Muzeul Național de Artă Mexicană pentru ofrande și, pentru prima dată în istorie, a prezentat fotografii cu cei dragi ai personalului care au murit, pentru a le celebra viețile și amintirile."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » Cea mai mare sărbătoare naţională din Mexic a avut loc fără restricţii anti-covid. Cum au comemorat mexicanii viețile celor decedaţi, de Ziua Morţilor