Antena Meniu Search
x

Cel puțin 17 morți, inclusiv un primar, în urma unui asasinat, în Mexic. Gruparea era cunoscută pentru că amenința edilii din regiune

Cel puțin 17 persoane au murti, inclusiv primarul unui oraș, în urma unul atac armat din sud-vestul Mexicului. Într-un raport preliminar văzut de presa locală, procurorul general a statului Guerrero a spus că, pe lângă persoanele care au fost ucise, alte trei au fost rănite.

de Redactia Observator

la 06.10.2022, 11:30

Gruparea era cunoscuta pentru ca amenința edilii din regiune
Cel puțin 17 morți, inclusiv un primar, în urma uni asasinat, în Mexic - TOTOLAPAN GOVERNMENT

Poliția a declarat că bărbați înarmați au luat cu asalt primăria San Miguel Totolapan miercuri, 5 octombrie, la ora 14:00. Partidul primarului Conrado Mendoza Almeda, PRD, a condamnat asasinarea lui și a cerut dreptate. Atacul a fost pus pe seama bandei criminale Los Tequileros, potrivit BBC.

În masacru au fost uciși și ofițeri de poliție și oameni din consiliu. Tatăl lui Conrado, fostul primar, Juan Mendoza Acosta, a fost și el ucis în casa lui, înainte să înceapă atacul din primărie. O autostradă din statul Guerrero, unde se află San Miguel Totolapan, a fost blocată pentru scurt timp de vehicule mari pentru a împiedica autoritățile să intre în oraș. Chiar și după standardele violente ale statului Guerrero, acesta a fost un atac șocant, relatează corespondentul BBC în Mexic.

Gruparea criminală a devastat Guerrero între 2015 și 2017. A fost cunoscută pentru amenințarea primarilor din regiune

San Miguel Totolapan se află în inima unei regiuni cunoscute sub numele de Tierra Caliente, o zonă violentă a vestului Mexicului, controlat de cartelurile de droguri. Diverse clanuri de infractori se luptă pentru controlul zonelor profitabile, pentru droguri, la nord, de-a lungul coridorului Pacificului.

Procurorul general al statului Guerrero a spus că, pe lângă cele 18 persoane care au fost ucise, alte trei au fost rănite. În urma atacului, Ministerul Apărării Naționale a declarat că desfășoară unități ale armatei și marinei în zonă, pentru a-i găsi pe cei vinovați. Guvernatorul Guerrero, Evelyn Salgado Pineda, și-a exprimat într-un mesaj de pe Twitter regretele profunde pentru cele întâmpate.

Cu puțin timp înainte de atac, presupuși membri ai Los Tequileros au postat un videoclip pe rețelele de socializare care anunță întoarcerea sa în regiune, unde s-au luptat cu o bandă rivală de droguri. Gruparea criminală a devastat Guerrero între 2015 și 2017 și a fost cunoscută pentru amenințarea primarilor din regiune, până când liderul său, Raybel Jacobo de Almonte a fost asasinat. De Almonte era cunoscut sub numele de El Tequilero- “Băutorul de Tequila”, iar banda lui și-a luat numele de la el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Cel puțin 17 morți, inclusiv un primar, în urma unui asasinat, în Mexic. Gruparea era cunoscută pentru că amenința edilii din regiune