Antena Meniu Search
x

Foto Claudia a rămas însărcinată la 55 de ani și nimănui nu i-a venit să creadă: "Am spus că nu se poate, testul de sarcină era pozitiv"

O mamă în vârstă de 56 de ani a crezut că medicii glumesc atunci când i-au spus să facă un test de sarcină, căci s-ar putea să aștepte un copil. Claudia Raia, o actriță din Brazilia, a rămas însărcinată la 55 de ani și nimănui nu i-a venit să creadă. Femeia mai avea doi copii, iar la începutul lunii februarie a venit pe lume micuțul Luca.

de Cristina Cruceru

la 16.02.2023, 22:45

Claudia a rămas însărcinată la 55 de ani, fără să se aștepte la așa ceva. A rămas șocată atunci când medicii au sfătuit-o să facă un test de sarcină. Mai are doi copii, născuți acum 20 de ani, și nici prin cap nu-i trecea că este, din nou, însărcinată, mai ales la o vârstă înaintată.

Claudia și-a amintit când medicul i-a spus că s-ar putea ca al treilea copil să fie deja pe drum: "Când doctorul mi-a cerut testul de sânge pentru sarcină, i-am spus: Ești cu adevărat nebun. De unde ai scos asta? Am 55 de ani. M-am dus la farmacie, am cumpărat un test de sarcină, nu mai puteam suporta așteptarea. Pentru că am spus 'trebuie să fac testul' - un test pe care toată lumea îl face - ce e asta, o să aștept o zi și jumătate să vină un test de sânge? Nu pot să suport asta. Apoi am făcut testul și a ieșit pozitiv".

"Mi-am spus: 'nu se poate'. Băieți, am 55 de ani". Luca a venit pe lume în siguranță, cântărind șase kilograme și jumătate, pe 11 februarie. Ceilalți copii ai mămicii, Enzo Celulari, 25 de ani, și Sophia Raia, 20 de ani, provin dintr-o căsătorie anterioară.

Claudia și-a înghețat ovulele la 48 de ani, dar medicii i-au spus că va intra la menopauză la 50 de ani și că nu mai există nicio speranță de a avea un alt copil. În 2021, ea și soțul ei au decis să încerce să aibă un copil prin fertilizare in vitro, dar nu s-a putut. Cu toate acestea, un medic i-a spus că există posibilitatea să rămână, din nou, însărcinată, în ciuda vârstei sale înaintate.

Pe acelaşi subiect

Ce spun specialiștii despre o sarcină târzie

Specialiștii străini spun că atât mamele, cât și bebelușii se confruntă cu un risc crescut de complicații legate de sarcină și probleme de sănătate pe măsură ce femeile îmbătrânesc. Acest lucru este din cauza modului în care îmbătrânește sistemul reproducător și probabilității crescute de a avea probleme generale de sănătate care apar odată cu vârsta, cum ar fi hipertensiunea arterială.

Mamele în vârstă se pot confrunta, de asemenea, cu mai multe riscuri în sala de nașteri, cum ar fi travaliul prelungit, necesitatea unei nașteri asistate, cezariană sau nașterea unui copil mort. Cu toate acestea, sarcina la persoanele de peste 50 de ani a devenit mai frecventă în ultimii ani, datorită progreselor înregistrate în tehnologia de reproducere asistată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Mapamond » Claudia a rămas însărcinată la 55 de ani și nimănui nu i-a venit să creadă: "Am spus că nu se poate, testul de sarcină era pozitiv"