Antena Meniu Search
x

Companie din China, acuzată că și-a mutat intenționat sediul din centrul orașului în munți, ca să-i forțeze pe angajați să demisioneze

O companie din China este acuzată că și-a mutat sediul din centrul orașului într-o zonă de munte îndepărtată, pentru a-i face pe angajați să demisioneze.

de Redactia Observator

la 16.01.2024, 16:44

Companie din China, acuzată că și-a mutat sediul din centrul orașului în munți, ca să-i facă pe angajați să demisioneze
Companie din China, acuzată că și-a mutat sediul din centrul orașului în munți, ca să-i facă pe angajați să demisioneze - Profimedia

Situația a ieșit la iveală prin intermediul unui fost angajat, pe nume Chang, care a dezvăluit stuația din compania de publicitate din Xian din provincia Shaanxi din centrul Chinei. El a descris noua locație din Munții Qinling ca fiind extrem de îndepărtată, necesitând un drum de două ore, un singur sens, cu acces limitat la transportul public, potrivit scmp.com.

„Colegii mei fără mașini au fost nevoiți să se bazeze pe un autobuz care circula la fiecare trei ore și apoi să meargă încă trei kilometri prin poteci muntoase pentru a ajunge la birou”, a spus Chang.

După ce au demisionat, firma s-a mutat din nou în centrul orașului

Un taxi de la cea mai apropiată gară costă între 50 și 60 de yuani (8 dolari), iar compania a refuzat să ofere decontarea navetei, a adăugat el. Chang a subliniat, de asemenea, calitatea proastă și condițiile de lucru nesigure de la șantier, care nu dispunea de facilități adecvate. El a spus că angajatele de sex feminin au trebuit să folosească toaletele publice în cel mai apropiat sat, care erau, de asemenea, departe.

Pe acelaşi subiect

În fața acestor condiții groaznice, 14 din cei peste 20 de angajați au semnat acorduri de demisie după mai multe roteste nereușite. Cu toate acestea, la doar patru zile după ce au plecat, ei au descoperit că compania s-a mutat înapoi în centrul orașului și a angajat în mod activ personal nou.

Angajații au bănuit că compania a creat în mod intenționat condițiile dure pentru a-i forța să demisioneze, dar reprezentantul companiei, Zhang, a respins afirmațiile, argumentând că mutarea a fost o măsură temporară de reducere a costurilor.

„Ni s-a spus că perioada de lucru la munte ar putea fi foarte lungă, eventual până anul viitor. Dacă ar fi fost doar o săptămână, cine nu ar fi putut suporta condițiile de muncă”, a spus un angajat.

Oamenii din mediul online au susținut angajații și spun că patronul este „viclean și manipulator„.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Companie din China, acuzată că și-a mutat intenționat sediul din centrul orașului în munți, ca să-i forțeze pe angajați să demisioneze