Antena Meniu Search
x

Copil născut cu eforturi imense, abandonat într-un orfelinat din Japonia după ce minciuna tatălui biologic a ieşit la iveală

O proaspătă mămică din Japonia şi-a dat nou-născutul spre adopţie, după ce a descoperit că donatorul de spermă a minţit-o în legătură cu etnia şi educaţia sa. Femeia l-a dat în judecată pe tânărul căsătorit, acuzat că a pus la cale întregul plan pentru a întreţine relaţii intime cu aceasta.

de Redactia Observator

la 13.01.2022, 17:07

- Profimedia

O familie de japonezi, cu domiciliul în Tokyo, a decis să nu păstreze bebeluşul născut cu ajutorul unui donator de spermă. Cuplul dorea mult un al doilea copil, însă o boală ereditară descoperită pe linia paternă i-a determinat să apeleze la o metodă specială pentru a deveni iar părinţi. Au recrutat un tată biologic pe reţelele sociale şi pe site-urile de specialitate şi l-au ales în cele din urmă pe un tânăr care s-a prezentat drept japonez, necăsătorit, cu diplomă la o prestigioasă universitate niponă.

După 10 întâlniri în scopul inseminării, japoneza a rămas însărcinată, relatează International Business Times. Ulterior, însă, femeia a descoperit că bărbatul o minţise în mai multe privinţe. În realitate, acesta era cetăţean chinez, căsătorit, care nu absolvise Universitatea din Kyoto, după cum pretindea. Era prea târziu pentru o întrerupere de sarcină, aşa că pruncul a venit pe lume, sănătos, doar pentru a fi abandonat la un orfelinat. Familia nu doreşte să păstreze copilul. În plus, cuplul l-a dat în judecată pe donator şi cere daune de peste 2,8 milioane de dolari.

Fertilitatea, un bun exploatat pe piaţa neagră din Japonia

În Japonia, metodele alternative de concepţie nu sunt reglementate temeinic prin lege. Astfel, tranzacţiile se fac deseori pe piaţa neagră, întrucât la nivel naţional nu există decât o singură bancă de spermă acreditată. Prea puţine spitale din Japonia oferă tratamente de fertilitate pentru cuplurile eligibile, deşi populaţia ţării se ridică la aproape 126 de milioane de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Copil născut cu eforturi imense, abandonat într-un orfelinat din Japonia după ce minciuna tatălui biologic a ieşit la iveală