Antena Meniu Search
x

"Copilaşul nostru, te vom iubi veşnic". Un băieţel de 10 ani din UK a murit la şcoală, sub privirile îngrozite ale colegilor, după ce s-a înecat cu mâncare

Tragedie fără margini pentru familia unui băieţel de 10 ani din Marea Britanie. Copilul şi-a pierdut viaţa, după ce s-a înecat cu mâncare, în timpul prânzului, la şcoală. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 29.06.2023, 12:37

- Profimedia

Oscar Roome s-a prăbuşit sub ochii disperaţi ai colegilor săi, după ce s-a înecat cu mâncare în timpul prânzului. Incidentul a avut loc la şcoala primară Kidmore End CE din Oxfordshire, lângă Reading

Copilul a fost transportat de urgenţă la spitalul John Radcliffe din Oxford, potrivit Daily Mail. În ciuda eforturilor depuse de medici în încercarea de a-l salva, Oscar a murit sâmbătă, 24 iunie, înconjurat de familie.

„Frumosul nostru băiat, Oscar, tocmai începea să înflorească. Personalul de la Kidmore End, în special Mr. Heritage (Anul 5) și Miss Dove (Anul 6), l-au încurajat pe Oscar să se implice și să exploreze mai mult. Iar el asta începea să facă. Era mai curios, mai interesat de lumea înconjurătoare. În tot ceea ce făcea, indiferent de domeniu, avea o curiozitate molipsitoare, o sete nu doar de cunoaştere, ci și de înțelegere și o dorință de a învăța și de a împărtăși cu ceilalţi. Avea de asemenea o bunătate şi un respect faţă de toţi. Noi, părinții și frații lui, avem inima frântă. Nu putem să le mulțumim suficient profesorilor și elevilor de la Kidmore End pentru eforturile depuse de a-l ajuta pe Oscar vineri și nici pentru credința lor în puterea lui Oscar. Mulțumiri ar trebui, de asemenea, oferite paramedicilor, poliției și medicilor de la Spitalele Royal Berkshire și John Radcliffe pentru eforturile de a-l salva și empatia de care au dat dovadă. Toți sunt oameni minunați. Oscar va fi mereu amintit pentru bunătatea, zâmbetul, simțul umorului și inteligența sa umilă. Te vom iubi veşnic, Oscar”, a mărturisit, devastată, familia.

Vestea a îndoliat întreaga comunitate

Directorul şcolii primare Kidmore End CE a transmis condoleanţe în numele tuturor profesorilor şi angajaţilor, exprimându-şi durerea faţă de vestea cumplită a pierderii lui Oscar.

„Suntem complet devastați că l-am pierdut pe Oscar. Un suflet blând...Oscar te întâmpina întotdeauna vesel, urându-ţi «bună dimineaţa» şi te întreba cum eşti. Era nespus de politicos, ţinea uşa deschisă şi răspundea la mulţumiri de fiecare dată cu «asemenea». Îşi iubea familia şi vorbea despre ei în mod regulat la şcoală. Cea mai recentă activitate care i-a plăcut a fost când am organizat ziua pe râu şi s-a jucat, a cântat piesa Leavers alături de prieteni şi colegi de clasă şi a menţinut bunadispoziţie. Avem o comunitate școlară incredibil de puternică și vom face tot posibilul pentru a sprijini familia lui Oscar, elevii și personalul nostru în aceste momente”, a transmis Martina Parsons, director executiv interimar la Kidmore End CE Primary.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "Copilaşul nostru, te vom iubi veşnic". Un băieţel de 10 ani din UK a murit la şcoală, sub privirile îngrozite ale colegilor, după ce s-a înecat cu mâncare