Antena Meniu Search
x

Coşmarul unei familii din UK care s-a trezit cu peste 20 de turişti în faţa uşii. Casa le-ar fi fost listată pe un site de rezervări, fără acordul lor

O familie din UK, care nu îşi avea casă listată spre închiriere, s-a trezit cu mai mulţi turiști la uşă, după ce aceştia şi-au rezervat cazarea prin Booking.com. Familia a fost nevoită să ia măsuri, a ajutat persoane păgubite să îşi găsească un loc sigur de odihnă şi a luat măsuri legale împotriva platformei.

de Aura Trif

la 30.05.2023, 22:40

Coşmarul unei familii din UK care s-a trezit cu peste 20 de turişti în faţa uşii. Casa le-ar fi fost listată pe un site de rezervări, fără acordul lor
Coşmarul unei familii din UK care s-a trezit cu peste 20 de turişti în faţa uşii. Casa le-ar fi fost listată pe un site de rezervări, fără acordul lor - Shutterstock

Aproximativ 20 de călători neaștepaţi au sosit pe proprietatea lui Karin Arsenius din Plumstead, cerând cheia unu seif din casa ei. „Trebuie să se oprească cumva”, a spus Karin, care acum ia în considerare acțiuni în justiție. Platforma Booking.com și-a cerut scuze celor afectați și a eliminat din listă locuinţa.

Femeia de 37 de ani a declarat că în ultima lună au venit la uşa ei oameni din țări precum Algeria, Canada, India și SUA. Codul poștal al străzii ar fi fost folosit pentru rezervările de pe site-ul de călătorie, iar casa ei se afla pe prima poziţie. Utilizatorii rezervaseră o cazare care indica adresa unui apartament în Greenwich, relatează BBC.

Ce măsuri au luat proprietarii

Karin a pregătit paturi în sufrageria ei pentru 3 femei venite din Argentina, după ce acestea nu au putut să îşi găsească o cazare potrivită în acea noapte. Studentele au apărut la ora 20:00 pe 27 mai, iar partenerul lui Karin le-a dus la pub pentru a încerca să rezolve problema cu site-ul de rezervări online, dar până la miezul nopții nu au avut succes, lucru pe care ea l-a descris ca fiind „șocant”.

Pe acelaşi subiect

„Nu aveau unde să meargă și am încercat toate hotelurile locale, dar totul a fost rezervat”, a spus Karin.

„Nu era nimic gratuit, așa că în cele din urmă am spus „nu ne simțim confortabil să vă lăsăm să ieșiţi noaptea, așa că hai să facem niște paturi în sufragerie și puteţi sta aici". Dar nu ar fi trebuit să se ajungă niciodată atât de departe. Ar fi trebuit să se rezolve”, a spus femeia.

Sabrina Salomé Schneider, în vârstă de 31 de ani, a declarat că a fost un „coșmar” să apară la casa familiei. „Familia a încercat să ne ajute, dar încă așteptăm banii de la Booking.com, deoarece mai avem de cheltuit bani pentru a găsi o nouă cazare. Sunt o mare corporație. Ar trebui să își permită să angajeze câțiva oameni”, a spus Sabrina.

Lisa Webb, expert în dreptul consumatorilor, a descris situaţia ca fiind „cu adevărat înfiorătoare” pentru toate părțile.

„Booking.com trebuie să facă fiecare pas pe care îl are în arsenalul său pentru a se asigura că, în primul rând, dacă se întâmplă asta, oamenii sunt protejați, oamenii primesc despăgubiri, dar în al doilea rând că aceste escrocherii nu pot apărea pe platforma lor. Escrocii vor viza indivizi în orice mod posibil iar ei sunt oameni foarte lipsiți de scrupule. Trebuie să existe controale, totuși, pentru a ne asigura că nu se poate întâmpla”, a spus ea.

Nu este primul incident de acest fel din zonă

Anul trecut, o femeie din nordul Londrei a trecut printr-o situaţie similară şi a raportat că mai mulţi turiștii au început să bată la uşa ei.

„Avem o serie de măsuri de securitate robuste, dar în cazuri foarte rare în care poate exista o problemă cu o anumită proprietate, o investigăm întotdeauna imediat. Putem confirma că această proprietate a fost eliminată complet de pe site-ul nostru și toți clienții afectați au fost contactați de un membru al echipei noastre de suport pentru clienți pentru a-și cere scuze și pentru a oferi orice ajutor necesar în legătură cu rambursări, relocari și taxe suplimentare și, bineînțeles, ne extindem echipa. Sincere scuze proprietarilor”, a adăugat compania Booking.com într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Coşmarul unei familii din UK care s-a trezit cu peste 20 de turişti în faţa uşii. Casa le-ar fi fost listată pe un site de rezervări, fără acordul lor